Soylu: İlkbahar-yaz operasyonlarında 98 terörist öldürüldü

Terörle mücadele faaliyetlerine ilişkin son bilgileri paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilkbahar ve yaz aylarında yapılan Eren-Abluka operasyonlarında toplam 98 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. 

GÜNDEM 02.10.2022, 09:59 03.10.2022, 11:18
Soylu: İlkbahar-yaz operasyonlarında 98 terörist öldürüldü

Yurt içinde terörü bitirmekte kararlı olduklarını vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu kapsamda Şırnak’ta 1600 personelin katılımıyla “Eren Abluka Sonbahar-Kış Operasyonu”nun başlatıldığını duyurdu. İlkbahar ve yaz aylarındaki operasyonla terör örgütüne ağır bir darbe indirdiklerinin altını çizen Bakan Soylu, teröristlerin kaçacak yeri olmadığını vurguladı. 

Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Bakan Soylu, ilkbahar ve yaz aylarında yapılan Eren-Abluka operasyonları kapsamında; 368 silah, 710 el bombası, 110 EYP, 4100 kilogram patlayıcı, 330 bin mühimmat, bin 50 tüp, 78 milyon kök kenevir, 5 milyon kök skunk, 12 ton esrar, 25 jeneratör, 75 dürbün, 30 güneş paneli ve 28 ton gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini açıkladı.

“Bu dağlar bizimdir, bu dağlar aziz milletimizindir”

Terörle mücadelede gelinen son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu, “İlkbahar ve yaz aylarında gerçekleştirdiğimiz Eren Abluka operasyonlarında toplam 98 terörist etkisiz hale getirildi. Sonbahar-kış operasyonlarımızla bu sayı daha da artacaktır. İnşallah, 15 Nisan tarihine eriştiğimizde terörist sayısı çok daha azalmış, daha çok mağaraya girilmiş, daha fazla mühimmat ele geçirilmiş bir şekilde bu dağlarımız tertemiz olacak. Bu dağlar bizimdir. Bu dağlar, aziz milletimizindir. Dün başlayan operasyonlar kapsamında şu ana kadar 2 terörist öldürüldü. İki teröristin de kırsal yapılanmaya mensup olduğunu belirledik” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)