Soylu ile İnanır arasında tiyatro polemiği!

Selahattin Demirtaş'ın  "Devran" isimli kitabından uyarlanan tiyatro oyununa giden sanatçı Kadir İnanır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedefindeydi. Soylu, "Eksik yapmışsınız Kadir efendi, o tiyatroya gidenler... O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü’nün fotoğrafını da assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğrafını assaydınız." diyerek sert tepki gösterdi. 

GÜNDEM 14.01.2020, 09:39 14.01.2020, 09:42
Soylu ile İnanır arasında tiyatro polemiği!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cezaevindeki Selahattin Demirtaş'ın "Devran" isimli kitabından uyarlanan tiyatro oyununa sanatçı Kadir İnanır'ın da gitmesine tepki gösterdi. 

Bakan Soylu, "Eksik yapmışsınız Kadir efendi, o tiyatroya gidenler... O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü’nün fotoğrafını da assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğrafını assaydınız." ifadelerini kullandı. Bunun üzerine çözüm sürecinin "Akil İnsanı" Kadir İnanır da "Tek derdimiz barış olsun." karşılığını verdi. 

Önceki gece Kastamonu'da bir programa katılan Soylu, tiyatro oyununu izlemeye giden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı tutuklu Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu sert bir dille eleştirdi.

"Tiyatroya gitmek kabahat değil"

Soylu, "İstanbul’da birileri bir tiyatroya gitmişler. Tiyatroya gitmek kabahat değil. Hepimiz daha fazla tiyatroya gitmeli, çocuklarımızı tiyatroya göndermeliyiz. Bu güzel bir şey. Gittikleri tiyatro bu ülkenin insanını acıtan, o günleri hatırladığımızda biraz önce anlattığım tablolara bizim ulaşmamızı isteyenlerin oluşturduğu, yazdıkları ve hep beraber karşısına geçip seyrettikleri bir tiyatro." diye konuştu.

"Katledilen 39 kişinin de fotoğrafını assaydınız"

Kobani olaylarını hatırlatan Soylu, "Her yeri yaktılar ve yıktılar. 39 kişiyi katlettiler bu ülkede. Talimatını kim verdi? PKK. Türkiye’ye talimatı kim taşıdı? O günkü HDP Eşbaşkanı Demirtaş ve onların merkez yönetim kurulu üyeleri. Selahattin Demirtaş tiyatro yazıyor, birileri de karşısına geçmiş o tiyatroyu seyredip alkışlıyorlar. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi, o tiyatroya gidenler... O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü’nün fotoğrafını da assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğrafını assaydınız. Elinizdeki kanları tiyatro oyunlarıyla temizleyemezsiniz, bu milleti aldatamazsınız, bu milleti aldatamayacaksınız, bu milleti bölemeyeceksiniz. Bu millet tezgâhınızı da oyunlarınızı da anladı. Yurtdışından kulaklarınıza üflenen birtakım telkinlerle Türkiye’nin huzurunu bozamayacaksınız. Türkiye eski Türkiye değildir." ifadelerini kullandı. 

"Tek derdimiz barış olsun"

Kadir İnanır'dan Soylu'ya yanıt geldi. Usta sanatçı, "Konuşmak istemiyorum, bizim tek derdimiz barış olsun." dedi. 

Yorumlar (1)
Pelin 4 yıl önce
Akil insan diye bunları toplarken iyiydi ya..şimdi ne oldu