Soylu duyurdu: Yeni uygulama 50 ilde başlıyor

Süleyman Soylu, kimlik kartlarına e-İmza'nın yüklenmesine 10 Ocak'ta 50 kentte başlanacağını duyurdu.

GÜNDEM 06.01.2022, 20:55 07.01.2022, 15:06
Soylu duyurdu: Yeni uygulama 50 ilde başlıyor

İçişleri Bakanı Soylu, bir otelde gerçekleştirilen 'İl Özel İdarelerinde Değerlendirme ve Toplu İş Sözleşmesi Uygulama Semineri'nde yaptığı konuşmada, imzalanan toplu iş sözleşmelerinin işverenlere, personellere ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

Her konuda her daim düzeltilmesi gereken veyahut yenilenmesi gereken hususların olmasının çok doğal olduğunu söyleyen Soylu, "İl özel idareleri ikinci asrını yaşayan, devlet sistemi için köklü bir yere sahip olan bir kurumdur. Elbette ki bir bütçesi de vardır. Söz konusu bütçenin seçilmişlerin nezaretinde yönetilmesi lazım. 51 idaremizde toplam borç 1 milyar liradır. Bunların yüzde 70'lik kısmının borcu yoktur. Bu yönetilebilir bir borçtur." şeklinde konuştu. 

10 Ocak'ta başlıyor

Soylu, il özel idarelerinde de özellikle borçlanma ve bütçe disiplini hususunda hassasiyeti yükseltmenin, yatırımlarda fayda maliyet analizine dikkat etmenin, isabetsiz, hizmet etmeyen yatırımlar için borçlanılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Soylu, kendisinin her daim çalışanların yanında olduğunu kaydetti.

Soylu, sendikaların da işin içerisinde olduğunu, iletişimi iyileştirdiğini, deneyimini sahaya yansıttığı oranda iş kapasitesinin, kalitesinin, ekonomik verimliğinin yükseleceğini belirtti.

Diğer yandan, kimlik kartlarına e-İmza'nın yüklenmesine 50 kentte 10 Ocak'ta başlayacaklarını duyuran Bakan Soylu, e-İmza ile yurttaşlara yepyeni bir kolaylık sunacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)