Soylu: Dinsiz PKK'nın akıl vereni ABD'dir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nevşehir'de düzenlenen 1. Uluslararası Evlat Nöbeti Aileleri Kongresine katıldı. Diyarbakır Anneleri'nin 1223 gündür evlat nöbetinde olduğunu hatırlatan Soylu, "Terör örgütünün baskısını, onlar dışında kimse kıramazdı." dedi. PKK, FETÖ ve DEAŞ'ı dünyanın başına bela edenin ABD olduğunu kaydeden Bakan Soylu, Diyarbakır'da Orta Doğu'daki en büyük lojistik merkezinin kurulduğunun müjdesini de verdi. İşte Soylu'nun açıklamaları...

GÜNDEM 07.01.2023, 14:15 Hakan Öksüz
Soylu: Dinsiz PKK'nın akıl vereni ABD'dir

1. Uluslararası Evlat Nöbeti Aileleri Kongresi, Nevşehir'deki bir otelde gerçekleştirildi. Kongreye katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Terör örgütüne karşı verilen mücadelenin yıllar boyunca Türk-Kürt, köylü-kentli ve laik-dindar gibi dar bir kapsama hapsedilmeye çalışıldığına değinen Soylu, terör örgütüne karşı çıkarak evlat nöbetine başlayan Diyarbakır Anneleri'nin başardığı şeyin takdire şayan olduğunu söyledi.

"Diyarbakır Anneleri, 1223 gündür evlat nöbetinde"

Terör örgütünün faaliyet gösterdiği coğrafyada kadınlar üzerinde oluşturulan baskı kültürünün gücünden bahseden Soylu, "Diyarbakır Anneleri, 1223 gündür evlat nöbetinde. Terör örgütü, bölgedeki aidiyet bağlarını yok etmeye, aile yapısını değiştirmeye çalışıyor. Gelenek ve görenekler baskılanıyor. Bu baskıyı üzerinden söküp atmak çok zor bir iş. Diyarbakır Anneleri, bunu başarıyor. Kadınların dışında böylesine kuvvetli bir baskıyı bertaraf edecek başka bir güç olamazdı zaten." dedi.

Terör nedeniyle sadece doğu bölgelerinin değil, tüm ülkenin bedel ödediğini kaydeden İçişleri Bakanı Soylu, "2016-2019 arasında Hakkari'den hiçbir genç, tıp fakültesi kazanamadı. 2020'de sayı 4'e, 2021'de 19'a çıktı. 2022 yılında ise Hakkari'de tıp fakültesini kazanan öğrenci sayısı 26 oldu. Terör, insan kaynağımızı sömürdü. Son yıllarda bunu geri kazanıyoruz." ifadelerini kullandı.

PKK, FETÖ ve DEAŞ yorumu: "ABD, hepsini dünyanın başına bela etti"

PKK terör örgütünün "dinsiz bir örgüt" olduğunu belirten Soylu, "Amacı belli. Ülkedeki inanç değerleri üzerinden bir bozulma yaratmaya çalışıyor. Bunda maalesef kısmen de olsa başarılı oldu. Temel amaçlarından biri, İslam'ı bölgeden tasfiye etmektir. Bunun arkasındaki akıl ise ABD'dir. İkinci örgüt FETÖ'dür. FETÖ'nün amacı da İslam'ı farklılaştırmak ve başka dinlere benzemesini sağlamaktır. Üçüncüsü terör örgütü ise DEAŞ. Dünyada Müslümanlara karşı bir nefret duygusunun oluşmasını amaçlıyor. Bunların hepsini dünyanın başına bela eden, yine ABD'nin kendisi." diye konuştu.

"Diyarbakır'da Orta Doğu'daki en büyük lojistik merkez kuruluyor"

Terör örgütü PKK/PYD'nin baskılarına rağmen Diyarbakır'ın merkezinde Orta Doğu'daki en büyük lojistik merkezin kurulduğuna işaret eden Soylu, "Bingöl'de Sütaş fabrikası kuruldu. Bu yatırımın günümüz şartlarına göre maliyeti yaklaşık 5 milyar lira. Söz konusu bu yatırımdan, ilk etapta faydalanan kişi sayısı 10 bin dolu. 600 milyon dolar civarında bir yatırımla Bingöl'de demir işleme tesisi inşa ediliyor. Burada yılda 100 milyon ton demir cevheri işlenerek ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Perde inşaatının kaba inşaatı ise bitti, açılması için gün sayılıyor. Burada 2 bin kişi istihdam edilecek. Şırnak'taki petrol arama çalışmalarına ilişkin mart sonunda yeni bir müjdenin verilmesini umuyoruz." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)