Soylu: “Devlet aleyhine sabahtan akşama video çekenler var” 

İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Bakan Soylu, terör örgütleri ve ülke aleyhine paylaşım yapanlar hakkında konuştu. Soylu, sabahtan akşama kadar Türkiye’yi karalamak için uğraşan kişilerin olduğunu ve bunların Avrupa ile Amerika’dan beslendiğini ifade etti.  

GÜNDEM 21.12.2021, 14:28 21.12.2021, 15:28
Soylu: “Devlet aleyhine sabahtan akşama video çekenler var” 

Bakan Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Konuşmasına terör örgütleri ile başlayan Soylu, şunları dile getirdi: “terör örgütlerinin geçmişi çok eski değil. 15 senelik etkinliği bile olmayan DEAŞ, Irak ve Suriye’deki devlet otoritesini kısa sürede sarstı. PKK’nın ülkemiz içindeki geçmişi 44 seneye ulaşsa da PKK’nın kolu olan YPG, henüz 2004 senesinde kuruldu. PKK, ülkemiz içinde bitme noktasındayken bir de PYD ve YPG sınırlarımızda terör devleti kurma amacına soyundu. Biz de buna izin vermedik. Bu örgüt, Batılı ülkelerle iş birliği yapıyor ve bu birlik kapalı da değil.” 



“Batı dünyası cinnet halinde” 

Soylu: “Batı dünyası şu anda cinnet halinde. Senelerde Türkiye’yi terör örgütleriyle bir tutmaya çalışanlar, dünyanın kanlı örgütlerine taktik, silah, eğitim, mühimmat ve para destekleri veriyor ve bu örgütlerin uluslararası alanda meşruiyet sağlamaları konusunda gayret ediyor. Kimse de bu duruma sesini çıkarmıyor. Amerikan vatandaşı olsaydım devletimden ve ülkemden utanırdım. Batı’yı tapınak merkezi ilan edenlerin sayısı artık bir elin parmağından fazla. Her şeyi biliyoruz. Bir tarafta hayatını kaybeden çocuklar, gözyaşı, kan ve ihanet var diğer yanda da bunun üzerinden hesap yapan, terör ülkesi kurmaya çalışanlar var. Siz yardım derneği kursanız 10 bin TL yardım toplamakta zorlanırsınız fakat Batı ülkeleri milyonlarca doları, tır tır silahları bu örgütlere gönderiyor. AB vatandaşları, bu örgütlere katılıyor.” 



“Tef her çaldığında oynuyorlar” 

Soylu: “Terör örgütlerinin lojistik ve inşaat ihtiyaçları küresel şirketler tarafından karşılanıyor. AB ülkeleriyle ve Amerika ile anlaşma yapan terör örgütleri, para transferlerini kolaylıkla gerçekleştiriyor. Avrupa’nın göbeğinden alınan sentetik uyuşturucular Ortadoğu’nun ücra noktalarına sevk ediliyor. Lojistik ağı oldukça kuvvetli. Afganistan, Belarus ve Yunanistan arasında kaçakçılık yolu var. Yerel taşeronlarla beraber organize ediliyorlar. Aynı zamanda yerli iş birlikçiler de var. Siyaset hakkında hiçbir şey konuşmada, bunların her dediğini yapan ve bunlar her tef çaldığında oynayanlar var. Yalnız onlar değil. Avrupa’nın ve Amerika’nın vakıflarından beslenip Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine sabahtan akşama kadar video çeken, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese hakaret eden, devlet aleyhine çalışan, iftira atan şaklabanlar var. Üzerine kıyafet alacak parası olmayan insanın nasıl binlerce insanı yanında çalıştırabildiğini kimse düşünmüyor.” 

Yorumlar (0)