Soylu'dan Musa Orhan açıklaması: "Kızın cenazesi bizim"

işleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman'da Musa Orhan'ın İpek Er'e tecavüz ederek ölümüne neden olmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Genç kızın cenazesi bizim cenazemiz" ifadesini kullandı.

GÜNDEM 20.08.2020, 12:55 20.08.2020, 12:56
Soylu'dan Musa Orhan açıklaması: "Kızın cenazesi bizim"

Batman'da 18 yaşında olan İpek Er, Uzman Çavuş Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya maruz kaldığını belirten bir mektup yazarak intihara kalkışmış, daha sonra da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Musa Orhan dün tutuklanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu.

Bakan Soylu, bir güvenlik mensubunun bu tarz bir olaya karışması halinde söz konusu kişiyi ilk olarak açığa aldıklarını, sonra da ihraç ettiklerini söyledi.

Soylu, 18 yaşındaki genç kıza cinsel saldırıda bulunan Uzman Çavuş Musa Orhan'ın bir ay önce açığa alındığını, ardından ihraç edilmesine yönelik işlemlerin başlatıldığını ifade etti. 

Cinsel saldırı olayının bütün ayrıntılarıyla değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Soylu, İpek Er'in cenazesi için "Bizim cenazemiz" ifadesini kullandı.

Soylu, hem görevi gereği hem de İpek Er'in abisinin polis memuru olması nedeniyle mesuliyetinin bulunduğunu söyledi. 

Yargı sürecinin devam ettiğini aktaran Soylu, bu konuda yargının üstüne düşen ne varsa yapacağına inandığını belirtti. 

Soylu, söz konusu olayın bazı kesimlerce sık sık gündeme getirildiğini çünkü HDP Milletvekili Tuma Çelik ile PKK'lı teröristlerin yaptıklarını örtbas etmeyi amaçladıklarını kaydederek, şiddete veya tecavüze asla prim vermeyeceklerini ekledi.

Yorumlar (0)