Soylu'dan iki kişiyi enkazdan kurtaran Suriyeli gence teşekkür!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından karı kocayı enkazdan kurtaran Suriyeli Mahmud el Osman'a teşekkür etti. 

GÜNDEM 27.01.2020, 15:36 27.01.2020, 15:39
Soylu'dan iki kişiyi enkazdan kurtaran Suriyeli gence teşekkür!

24 Ocak günü Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından Dürdane Aydın ve eşi Zülküf Aydın, enkaz altında kalarak hayatta kalma mücadelesi vermişlerdi. Suriyeli Mahmut El Osman,  elleriyle kazarak depremzedeleri enkazdan çıkarmıştı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dilek apartmanı enkazının incelemesi esnasında Suriyeli Mahmut El Osman ile görüştü. 

"İnsanlığın kendine vermiş olduğu vazifeyi yerine getirdi"

Bakanlar, enkazda arama kurtarma esnasında Suriyeli Mahmut El Osman'ın kaybolan telefonu yerine yeni bir telefon hediye etti.

Bakan Soylu, Suriyeli Mahmut El Osman'a teşekkür ederek şunları söyledi:

"Milletimiz her şeyin en iyisini en doğrusunu bilmektedir. Çok zor bir durumdayız. Herkes yapılması gerekeni hem de en güzel şekilde yapmaya çalışıyor. Allah milletimizden razı olsun. Mahmut’ta hakikaten insanlığın kendine vermiş olduğu vazifeyi yerine getirdi. Biz 400 yıl aynı sancak altında yaşadık. Biz kardeşiz. Bu kardeşliğimize devam ediyoruz. Aynı kıbleye doğru secde ediyoruz. Herkes elinden geleni yapıyor. Bu zor günlerde el ele birlikteliğimizi ortaya koymaya çalışıyoruz."

"İdlib'de de aynı şeyi yapıyoruz"

Suriyeli Mahmut El Osman'ın ailesinin İdlib’de olduğunun anımsatılmasının ardından Soylu, "Biz şu anda burada nasıl bir mücadele ortaya koyuyorsak, şimdi orada burada gördüğünüz sivil toplum örgütleri ile beraber orada da aynı meseleyi yapıyoruz. Nasıl burada çadır, konteyner kuruyorsak bombadan kaçan annelere ve çocuklara, yaşlılara da sahip çıkmaya çalışıyoruz. Sınırımızın 20-30 kilometre ilerisinde insanlık adına birbirimize sahip çıkıyoruz. Coğrafyamız büyük bir sınavdan geçiyor." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aynı değerlere ve aynı inanca sahip olunduğunu, "Mahmut da Emine de insanlığın tek bir dil olduğunu hepimize göstermiş oldu." ifadesiyle vurguladı. 

"Elleri ve tırnakları ile kazdı"

Elazığ İtfaiyesi'nde görevli Ferit Bolat da Suriyeli Mahmut El Osman'ı görmesinin ardından teşekkür ederek, "Olay yerine gelen ilk ekibiz ve o sırada Mahmut yanımıza geldi. Bize çok yardımcı oldu. Biz tedbir aldığımızda içeride sıkışan karı kocaya ilk müdahale eden kendisidir. İsmini orada öğrendim. Telefonu ışık olarak tutuyordu orada düşürdü ve kayboldu. Elleri ve tırnakları ile kazdı. Mahmut’la beraber kan kardeşi olduk. Allah razı olsun çok faydası oldu." diye konuştu. 

"Burada olduğuma çok sevindim"

Suriyeli Mahmut El Osman, çok mutlu olduğunu kaydederek, "Burada olduğuma çok sevindim. Çok önemli bir kişiyle görüştüm. Bakan beyin telefon hediyesi için çok teşekkür ederim." dedi. 

Yorumlar (0)