Soylu'dan "Afrin" ile ilgili şaşırtan açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Afrin, PKK tarafından dünyanın en büyük uyuşturucu merkezi haline getiriliyordu." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 24.01.2020, 11:37
Soylu'dan "Afrin" ile ilgili şaşırtan açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Afrin'de Zeytin Dalı Harekâtı'nı yapmamış olsaydık Afrin, bölücü terör örgütü PKK tarafından dünyanın en büyük uyuşturucu merkezi hâline getiriliyordu. Bütün bunlar nasıl bir süreçle karşı karşıya kaldığımızın en temel göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da Narkotik Suçlarla Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Orta Doğu'da oluşturdukları istikrarsızlık, gelir eşitsizliği, vekalet savaşları eliyle yürüttükleri terör ve şiddet, hem uyuşturucu ticaretini hem de göçü tetikliyor. Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nı yapmamış olsaydık Afrin, PKK tarafından dünyanın en büyük uyuşturucu merkezi haline getiriliyordu. Bütün bunlar nasıl bir süreçle karşı karşıya kaldığımızın en temel göstergesidir." açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK-Avrupa veya PKK-ABD ilişkisi örtüşüyor mu, elbette ki hayır. Şikâyet eden de onlar, destekleyen de onlar. Yıllardır bunları yazıyorlar fakat yıllardır da bu örgüte can suyu sağlamaktan, silah vermekten, militanlarına sığınma hakkı vermekten, arka çıkmaktan, doğrudan mali yardim yapmaktan çekinmiyorlar. Şöyle bir yanılgı içindeler: PKK onların ülkelerinde silahlı terör faaliyetinde bulunmadığı için uyuşturucu terörünü görmezden geliyorlar." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Okul önlerinden uluslararası sularda Libya açıklarına kadar, emniyet, jandarma, Sahil Güvenlik, sizler, hep birlikte, uyuşturucu kokusu aldığımız her noktaya müdahale ettik. Uyuşturucuya bağlı can kayıplarını 2018 yılında 657'ye düşürdük. 2019 yılı rakamı şu an için 255. Adli tıp süreçleri tamamlanınca da öyle sanıyorum ki yine 500'ün altında bir sayıyla 2019 yılını kapatmış oluruz." şeklinde konuştu.

Uyuşturucuyla mücadele hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Saha operasyonlarında önemli bir ivme yakaladık. 2016 yılında 81 bin olan yıllık operasyon sayımız, 2018 ve 2019 yıllarında 140'ar binin üstüne çıktı. 2019 yılında yaptığımız operasyon sayısı 148 bin olarak gerçekleşti. Bu ivmeyi düşürmemek, mümkünse artırmak gerekiyor. 2016 yılında 7 bin 641 olan tutuklu sayısı, 2019 yılında 25 bin 619'a yükselmiştir." dedi.

Yorumlar (0)