Soylu: Çatır çutur, it ürür kervan yürür!

Sabah saatlerinde Gabar'daki yiğitlerden verdiği "5 etkisiz" müjdesiyle güne keyifle başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2020 uyuşturucu verilerini "çatır çutur" diyerek paylaştı. Belbuka fotoğraflarını yorumlayan Yılmaz Özdil'e ise "İt ürür, kervan yürür" dedi.

GÜNDEM 03.01.2021, 12:31
Soylu: Çatır çutur, it ürür kervan yürür!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sabah saatlerinde Twitter hesabı "@suleymansoylu" üzerinden yaptığı paylaşımda, Gabar dağlarından müjde vererek, kahraman Türk komandoların ve korkusuz Jandarma Özel Harekâtın 5 teröristi silah ve mühimmatlarıyla birlikte bir mağarada etkisizleştirdiği müjdesini vermişti.

Aynı hesaptan 2020 uyuşturucu verileri paylaşan Süleyman Soylu, PKK'nın belediyelerdeki edinimlerinin kesildiğini anlatırken yaptığı "Oh oh" çıkışından sonra bu kez de "çatır çutur" vurgusunda bulundu.

2020 yılında uyuşturucu ile mücadelenin "çatır çutur" devam ettiğini belirten Süleyman Soylu, 229 bin 156 zanlının gözaltına alındığını, 23 bin 693'ünün tutuklandığını, 23 milyar lira bedele sahip 114 milyon 509 bin 227 kök Hint keneviri ile 87 tonun üzerinde esrar maddesinin ele geçirildiğini bildirdi.

2017 yılında uyuşturucu madde sebebiyle ölümlerin 941 olduğunu belirten Bakan Soylu, bu sayının 2020 yılında 175’e düştüğünü, “Bataklık” operasyonu dâhil olmak üzere 158 bin 674 uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildiğini kaydetti.

"İt ürür, kervan yürür!"

3 ay önce kurulan Belbuka Üst Bölgesi'nin sadece bölücü terör örgütü PKK’nın değil, PKK yardakçıları olan Yılmaz Özdil ile medya faresinin de psikolojisini bozduğunu belirten Süleyman Soylu, "Bizim köyde şöyle söylerler" dedi ve ekledi: "İt ürür kervan yürür!"

Süleyman Soylu, yılbaşını Belbuka Üst Bölgesi'nde kahramanlarla geçirmişti.

Yorumlar (0)