Soylu: Bursa'daki terör saldırısının failleri yakalandı

Süleyman Soylu, nisan ayında Bursa'da infaz koruma memurlarını taşımakta olan servis aracına terör saldırısı düzenlediği belirlenen MLKP mensubu zanlıların yakalandığını duyurdu.

GÜNDEM 17.09.2022, 21:48
Soylu: Bursa'daki terör saldırısının failleri yakalandı

İçişleri Bakanı Soylu, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlenen teşkilat buluşmasında, servis aracına yönelik olarak yapılan saldırının akabinde faillerin yakalanması amacıyla çalışma başlatıldığını ifade etti.

Zanlıların yakalanması amacıyla özel bir ekip kurulduğunu belirten Soylu, saldırıyı MLKP terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiğini kaydetti.

Soylu, terör örgütü mensubu Dilek Aksu ve Seda Baykal ile kuryelik yaptığı belirlenen Mehmet Mustafa Uskar'ın yakalanarak derdest edildiğini açıkladı.

"Adeta samanlıkta iğne ararcasına yapılan bir çalışma"

Saldırıda şehit düşen Cengiz Yiğit'in kanının yerde kalmaması amacıyla çalışma yaptıklarını aktaran Soylu, şöyle devam etti:

"Bu saldırıyı MLKP terör örgütü yaptı. Bu çok zor bir örgüt. Tam bir sene boyunca bir evde yaşayan iki kardeş gibi kendilerini tesettürlü insanlarmış gibi etrafa tanıtan ve bu alçak terör eylemini düzenlemek için bizim 'hücre' olarak adlandırdığımız bir yapılanma içinde bulunan iki kadın bu eylemi yaptılar. Ben o tarih itibarıyla bu işle ilgili özel bir ekip oluşturulması, bu evladımızın kanının yerde kalmaması ve MLKP'ye had bildirilmesi için önemli bir çalışma yapılmasını istedim. Adeta samanlıkta iğne ararcasına yapılan bir çalışmadan söz ediyorum. On binlerce saat kamera kaydı izlendi. Onlara insan muamelesi yapmak gerekmez. Arkadaşlarımız tarafından yakalandılar ve derdest edildiler."

Yorumlar (0)