Soylu: Burada yüzlerce terörist vardı, artık bu dağlar bizim!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde asker ve polislerin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Bakan Soylu, "Şu an 3 bin 200 metredeyiz. Bulunduğumuz yerde yüzlerce terörist vardı ve buralarda hâkimlerdi. Bugün bu dağlar, bu topraklar bizim." dedi. 

GÜNDEM 24.05.2020, 10:04
Soylu: Burada yüzlerce terörist vardı, artık bu dağlar bizim!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkâri’deki temasları dâhilinde, beraberinde Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy ve İsmail Çataklı, Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ve AK Parti Hakkâri İl Başkanı Emrullah Gür ile Yüksekova ilçesinde İkiyaka Dağları'nda bulunan Göllerbaşı Üs Bölgesi'nde askerlerle görüştü. 

Bakan Soylu ile beraberindekiler, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde sosyal mesafe kurallarına riayet ederek askerlerin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Kahraman askerlerin milletin umudu olduğunu belirten Soylu, Göllerbaşı Üs Bölgesi'nin bulunduğu yerin önceden teröristlerin kampı olduğunu ve buraların teröristlerle dolu olduğunu söyledi. 

"Ay yıldızlı bayrağımızın burada nazlı nazlı dalgalanması bizim şerefimizdir"

Soylu, Yüksekova ve Hakkâri’de şehit olan askerlerimiz sayesinde bölgenin teröristlerden temizlendiğine dikkat çekerek, Onlara millet olarak minnettarız. Millet olarak onlara borçluyuz. Bayramda elbette ecdadımızı, tarihimizi, bu toprakları bize vatan yapanları anmak temel sorumluluğumuzdur. Onların bayramını tebrik ederek başlamak doğru olandır. Şu an 3 bin 200 metredeyiz. Bulunduğumuz yerde yüzlerce terörist vardı ve buralarda hâkimlerdi. Bugün bu dağlar, bu topraklar bizim. Ay yıldızlı bayrağımızın burada nazlı nazlı dalgalanması bizim şerefimizdir. Burada kılınan namazlar, haysiyetimiz ve onurumuzdur. Burada onurlu ve şerefli bir görev yapıyorsunuz. Bu onurlu ve şerefli görevin duacısı da millettir." ifadelerini kullandı. 

Cilo Dağları'nda bulunan Evliya Tepe Üs Bölgesi'ne geçen Soylu, burada görevli Jandarma Uzman Çavuş Fatih Yıldırım'ın annesini telefonla arayarak Ramazan Bayramı'nı kutladı ve askerler ile görüştü. 

Soylu, ardından Polis Özel Harekât Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirerek, nöbet tutan polislerle birlikte kahve içti ve kahvaltı yaptı. Polis memurlarının aileleriyle telefonda görüşerek Ramazan Bayramı'nı kutlayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını ileten Soylu, bölgedeki sıkıntılı günlerin yerini huzura bıraktığını söyledi. 

"Bize kurulan pusular teker teker bozuluyor"

Soylu, "Çoğu gitti azı kaldı. Fotoğrafın tamamını görebiliyoruz. Sınır dışında kahramanlarımızın yaptıklarını görebiliyoruz. Bize kurulan pusuların, oyunların hem milletimizin hem sizlerin hem de Allah'ın hikmetiyle teker teker bozulduğunu biliyoruz. Onun için Türkiye'de ve sınır dışında görev yapan tüm meslektaşlarınızın bayramını tebrik ediyorum." dedi. 

Yorumlar (0)