Soylu: Bekçilik gece sokaklarda gezip düdük öttürmekten ibaret değildir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı mahalle ve çarşı bekçileri mezuniyet töreninde konuştu.

GÜNDEM 01.10.2020, 00:03
Soylu: Bekçilik gece sokaklarda gezip düdük öttürmekten ibaret değildir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Gölbaşı'da Polis Akademisi'nde düzenlenen mahalle ve çarşı bekçileri mezuniyet törenine katıldı.

Soylu, törende yapmış olduğu konuşmada 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'de güvenliğe ilişkin kamu görevi yapan herkesin yeni bir dönem, anlayış ve tarihi bir değişimin içinde bulunduğunu kaydetti.

Soylu göreve yeni başlayacak olan bekçileri uyardı

Bekçilerle beraber sokakların daha da güvenli olacağını kaydeden Soylu, "Mahalle ve çarşı bekçiliği, yalnızca gece sokaklarda gezerek düdük öttürmek değildir" diyerek göreve başlayacak olan yeni bekçilere de uyarılarda bulundu.

Süleyman Soylu'nun yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

"Toplam bekçi sayımız 28 bin 773'e çıkacak"

"Önleyici asayiş hizmetlerinde 15 Temmuz'un ardından en net adımımız, hiç şüphesiz mahalle ve çarşı bekçileri noktasında meydana gelmiştir. Bugün mezun olacak olan 7 bin 669 arkadaşımızla beraber toplamdaki bekçi sayımız 28 bin 773'e çıkacak. Asayiş konusunda uzmanlaşmanın da gerekli olduğunu düşünüyoruz." 

"Türkiye bekçilikte ciddi bir verim almıştır"

Yorumlar (1)
ersin 4 yıl önce
sakamı bu simdi bekcilere laf etmiyorumda korona virüs.oldugu icin evlerde hirsizlik olaylari dusmus olmasin sakin sayın Soylu.