Soyer: İzmir'de kiralar arttı ama...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından kira fiyatlarının arttığını doğruladı ancak bunların azınlıkta olduğunu ifade etti.

GÜNDEM 07.11.2020, 15:40
Soyer: İzmir'de kiralar arttı ama...

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 17 bina yıkılmıştı. Bunun üzerine vicdansız fırsatçılar yine ortaya çıkmış, 114 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan afetten yararlanmaya çalışmıştı. İzmir'de kiralık evlere yönelik talep artmış, bu nedenle bazı ev sahipleri de evlerin kiralarını artırmıştı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir TV programında, İzmir'i 30 Ekim Cuma günü sarsan 6.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ev sahiplerinin kira fiyatlarını artırmasına değindi. 

"Hala siyaset yapıyorlar"

Soyer, İzmir'de bazı ev sahiplerinin kira fiyatlarını artırdığını doğruladı ancak bunların azınlıkta olduğunu söyledi.

Birçok emlakçının vatandaşlardan komisyon istemeyeceğini belirttiğini aktaran Soyer, hala deprem üzerinden siyaset yapıldığını ifade etti. Soyer, afet sırasında siyasi manevra arayışında olanlara tepki gösterdi. 

"23 milyondan fazla bağış yapıldı"

İzmir'de gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle evleri yıkılan vatandaşları çadırdan kurtarmak için "Bir Kira Bir Yuva" Kampanyası başlatılmıştı. Soyer, söz konusu kampanyaya 23 milyondan fazla bağış yapıldığını ifade etti. 

"Halkın Bakkalı" kampanyası kapsamında İzmirli depremzedeler için gerçekleştirilen erzak ve hijyen ürünleri alımının da 18 milyon lirayı geçtiğini duyuran Soyer, depremzedelerin hiçbir şekilde yalnız bırakılmayacağına dikkat çekmişti.

Yorumlar (0)