Soyer'den "Çav Bella" açıklaması: İzmir'in adını karıştırıp malzeme yapmayın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bazı camilerin hoparlörlerinden "Çav Bella" dinletilmesine ilişkin, "Bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyor, güzel İzmir'in adını bu olayla yan yana getirip politika malzemesi yapanları da kınıyorum." açıklamasında bulundu. 

GÜNDEM 21.05.2020, 14:44
Soyer'den "Çav Bella" açıklaması: İzmir'in adını karıştırıp malzeme yapmayın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bazı camilerin hoparlörlerinden "Çav Bella" dinletilmesine tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ramazan ayının sonunda millet olarak bayrama hazırlanırken bazı camilerin minarelerinden şarkı çalınmasının, İzmir'de yaşayan tüm vatandaşları üzdüğünü kaydetti. 

Soyer, halkın birlik ve dirliğinin bozulmaya çalışıldığına dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"En fazla birlik, beraberlik içinde olmamız gereken günlerde halkımızı birbirine düşürmeye, kutuplaştırmaya çalışanların bu kadar alçakça provokasyona tevessül etmeleri, niyetlerini açıkça ortaya koyuyor.

Bu oyuna gelmeyelim. Bu eylemi gerçekleştirenleri devletin yetkilileri ve emniyet güçlerinin en kısa sürede yakalayarak yüce Türk adaleti önüne çıkaracağına inanıyor, İzmirliler adına bekliyoruz.

Asla kabul etmeyeceğimiz bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyor, güzel İzmir'in adını bu olayla yan yana getirip politika malzemesi yapanları da kınıyorum."

Yorumlar (0)