Sosyal medyada infiale yol açmıştı: İslam dinine hakaret eden şahısla ilgili yeni gelişme

Sosyal medya platformları üzerinden Müslümanlara ve İslam dinine hakaretleri infiale sebep olan Deniz Furkan Talu isimli şahıs ile ilgili çıkartılan gözaltı kararı, yakalama emrine çevrildi. 

GÜNDEM 18.03.2022, 15:32 20.03.2022, 13:07
Sosyal medyada infiale yol açmıştı: İslam dinine hakaret eden şahısla ilgili yeni gelişme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılarak gözaltı kararı çıkarılan Talu, kolluk kuvvetlerince bulunamadığına ilişkin savcılığa yollanan yazı sonrasında gözaltı emri, yakalama kararına çevrildi.

İslam dinine ağır hakaretler!

Deniz Furkan Talu isimli kullanıcının, sosyal medya hesapları üzerinden Müslümanlara ve İslam dinine hakaret edip Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katiline ise övgüler düzdüğü ortaya çıkması infiale yol açmıştı. İnfiale sebep olan paylaşımlardan sonra Talu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen ‘Halkı, alenen kin ve düşmanlığa tahrik etme' ve ‘suçu ve suçluyu övme' suçları dolayısıyla soruşturma başlatılmıştı. Talu ile ilgili gözaltı kararı veren savcılık, şahsın ifadeye getirilmesi için kolluk kuvvetlerine yazı göndermişti.

Başsavcılığın talimatı sonrasında harekete geçen güvenlik güçleri, yürüttükleri çalışmalar sonucunda bütün aramalara rağmen şahsı bulamadı. Talu'nun çalıştığı şirkette de bulunamaması sonrasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğünce savcılığa yollanan yazıda, söz konusu kişinin adresinde ve devamında gerçekleştirilen aramalarda bulunamadığı kaydedildi.

Talu'nun bulunamadığına ilişkin yazı sonrasında savcılık, mahkemeye başvuru yaparak paylaşımları ile infiale sebep olan zanlı ile ilgili yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Savcılığın talebini ele alan Sulh Ceza Hakimliği, Deniz Furkan Talu ile ilgili yakalama emri çıkarttı.

Yorumlar (0)