Sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu tutuklandı

İzmir'de sosyal medya yoluyla dolandırıcılık yaptığı iddiası suçlanan suç şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sının tutuklanmasına karar verildi. Tutuklanan fenomenler arasında, Yeşim Aydın ve Simge Barankoğlu’nun da olduğu öğrenildi.  

GÜNDEM 13.11.2021, 15:04 13.11.2021, 15:12
Sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu tutuklandı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, sosyal medya üzerinden para ödülü kazanıldığı bahanesiyle, 'vergi' adıyla insanlardan para alarak, dolandırıcılık yaptığı iddia edilen suç şebekesini tespit etti. 

18 kişi gözaltına alındı

Suç şebekesinin, sosyal medya üzerinden kullanıcıları, oyundan para ödülü kazandıkları fakat belli bir miktar vergi ödeyerek ödülü alabilecekleri yalanıyla kandırdığını tespit etti. 10 Kasım tarihinde önceden tespit edilen adreslere yönelik eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, aralarında Yeşim Aydın ve Simge Barankoğlu gibi sosyal medya fenomenlerinin de bulunduğu 18 kişiyi gözaltına aldı. 

Adliyeye sevk edilen 18 şüpheliden Aydın ve Barankoğlu’nun da aralarında yer aldığı 16 şüpheli tutuklanırken 2 şüpheli serbest kaldı. 

"Suçlamaları reddediyorum" 

Tutuklanan Instagram fenomeni Simge Barankoğlu'nun, ifadesinde "Sosyal medya fenomeniyim. Reklam alarak geçimimi sağlıyorum. Soruşturmaya konu olan bu eylem diğer reklamlara benzerdi. Ben müştekileri ve tarafları tanımıyorum. Suçlamaları reddediyorum.” dediği aktarıldı.

"Bilseydim kabul etmezdim" 

Tutuklananlar arasında yer alan diğer fenomeni Yeşim Aydın'ın ise "Sosyal medyada reklam alarak geçimimi sağlıyorum. Bu kişiler, benimle iletişime geçip reklam vermek istediklerini iletti. Benim de işim olduğu için hemen kabul ettim. Dolandırıcılık olduğunu bilseydim kesinlikle kabul etmezdim. Bana verilen ad ve soyadlarının yalan olduğunu emniyette yeni öğrendim. Kimseyi dolandırmaya çalışmadım. Müştekilerin hiçbiri ile herhangi bir iletişimim olmadı. Ben para istemedim. Yalnızca reklam ücreti aldım. Çok üzgünüm" sözlerini kullandığı belirtildi.

Yorumlar (0)