Sosyal medya dolandırıcılığına operasyon: 7 tutuklama

Isparta merkezli 10 ilde, sosyal medya ve internet siteleri üzerinden yüzlerce insanı dolandırdığı tespit edilen şüphelilere ilişkin eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 7’si tutuklandı. 

GÜNDEM 15.01.2022, 09:32 16.01.2022, 10:10
Sosyal medya dolandırıcılığına operasyon: 7 tutuklama

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, sosyal medya ve internet siteleri üzerinden dolandırıcılık vakalarının yaşanması üzerine harekete geçti. 

İnternet dolandırıcılığı operasyonunda 7 tutuklama

Yürütülen soruşturmada 12 şüphelinin adres ve kimlikleri tespit edildi. Operasyon için harekete geçen Siber Suçlar Şube, Isparta merkezli olmak üzere Adana, İzmir, Afyonkarahisar, Bolu, Ankara, İstanbul, Çorum, Antalya ve Samsun’da eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyonlarda Ö.F.S., M.D., O.Ş., B.Y., E.D., Z.G., Y.S., A.D., H.Y.P., A.D., ve G.A. isimli şüpheliler nitelikli dolandırıcılık suçu dolayısıyla gözaltına alındı. Şüphelilere ait olduğu belirlenen işyerleri ve evlerde yapılan aramalar sonucunda çok sayıda dijital materyal, kredi kartı ve teknolojik cihaza el konuldu. 


Emniyetteki işlemlerden sonra adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden Ö.F.S., M.D., O.Ş., B.Y., A.D. E.D. ve Z.G. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)