Sosyal konut projesine iki günde 1 milyon başvuru!

Sosyal konut projesi kapsamında başvurular dün itibarıyla alınmaya başlandı. İlk iki günde projeye başvuran kişi sayısı 1 milyonu aştı. İşte sosyal konut projesine ilişkin detaylar...

GÜNDEM 15.09.2022, 13:20 16.09.2022, 11:41 Hakan Öksüz
Sosyal konut projesine iki günde 1 milyon başvuru!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önceki günlerde duyurulan konut projesi heyecan yarattı. Ülke tarihinin en kapsamlı sosyal konut projesi olduğu söylenen "İlk Evim, İlk İş Yerim" proje için başvurular açıldı. Toplamda 500 bin konutun hak sahiplerine verileceği proje için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, dün bankalarda yoğunluk oluşturdu. 

Projeye yoğun ilgi var!

İlk gün itibarıyla projeye başvuranların sayısı 865 bini buldu. Edinilen verilere ikinci günde yapılan başvurularla birlikte toplamda 1 milyondan fazla vatandaş, ev sahibi olmak için başvuruda bulundu. Proje kapsamında her ile ve bölge için ihtiyaçlar dikkate alınacak ve o sayıda konut inşa edilecek. 

Başvurular nereden yapılıyor?

Marmara Bölgesi'nde inşa edilecek konut sayısının 78 bin 650 olacağı kaydedildi. Projenin ilk aşamasında yapımı planlanan 250 bin konutun 50 bini İstanbul'da, 18 bini Ankara'da ve 12 bin 400'ü İzmir'de inşa edilecek.

Başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceği kaydedildi. Bu sistem üzerinden yapılan başvurular, 28 Ekim'de sona erecek. Halkbank ve Ziraat şubelerinden veya ATM'lerden yapılacak başvurular için ise son tarihin 31 Ekim olduğu belirtildi.

İlk hafta başvurular kademeli alınacak!

Sistemde yoğunluk olmaması için ilk hafta boyunca başvurular, T.C. kimlik numarasının son hanesi göz önünde bulundurularak alınacak. T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olan vatandaşlar, dün (14 Eylül) başvuru yapmıştı. T.C. kimlik numarasının son hanesi "2" olanlar bugün, "4" olanlar yarın, "6" olanlar cumartesi günü ve "8" olanlar pazar günü başvuru yapacak. 19 Eylül'den sonra ise bu sınırlama kalkacak ve her gün başvuru gerçekleştirilebilecek.

Yorumlar (0)