Sosyal konut kura çekimi ne zaman? 2022 TOKİ kura çekimi

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak tanıtılan "İlk Evim İlk İş Yerim" adlı proje için başvurular 14 Eylül'de başladı. 2022 TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Peki sosyal konut kura çekimi ne zaman? TOKİ başvuruları ne zaman? TOKİ başvurusu nasıl yapılacak? 2022 TOKİ kura çekimi tarihi belli oldu mu? İşte detaylar...

GÜNDEM 18.09.2022, 13:41 19.09.2022, 16:57 Hakan Öksüz
Sosyal konut kura çekimi ne zaman? 2022 TOKİ kura çekimi

2022 TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili merak edilen soruların yanıtını arayan vatandaşlar, kura çekilişinin ne zaman yapılacağına ilişkin araştırma yapıyor. 2022 TOKİ kura çekimi ne zaman? sorusunun yanıtı aranıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı sosyal konut projesi olduğu belirtilen "İlk Evim İlk İş Yerim" adlı proje ile ilgili detayları derledik. Sosyal konut kura çekimi ne zaman? sorusunun yanıtına yer verdik.

TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak?

Peki TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak? Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş, bu sorunun yanıtını arıyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, kura çekilişi ile ilgili bilgiler verdi. Edinilen bilgilere göre TOKİ kura çekimi etap etap gerçekleştirilecek. 2023 yılının Mart ayında son TOKİ çekilişi yapılacak. 81 ilde ayrı ayrı kura çekimi yapılacak. Kura çekimi adayların gözü önünde yapılacak ve sonuçlar dijital ortam üzerinden yayınlanacak.

TOKİ başvuruları ne zaman?

TOKİ başvuruları ne zaman? sorusunun yanıtı da merak ediliyor. E-Devlet üzerinden yapılacak TOKİ başvuruları 28 Ekim'e kadar devam edecek. Her aileden bir kişi başvuru yapabilecek. Halkbank ve Ziraat şubelerinden yapılacak başvurularda ise son tarihin 31 Ekim olduğu kaydedildi. Sosyal konut başvurularının ekim ayının son gününe kadar süreceğini kaydeden Ömer Bulut, "Önce başvuranla sonra başvuran arasında fark olmayacak. Vatandaşlarımız rahat olabilir." dedi.

TOKİ başvurusu nasıl yapılacak?

Peki TOKİ başvurusu nasıl yapılacak? TOKİ başvurusu için e-devlet sistemine giderek arama kısmına "Konut Başvurusu" yazın ve tıklayın. Burada istenen bilgileri girdikten sonra başvurunuz alınacaktır. Başvurunun durumuyla ilgili bilgi, isteğe göre SMS ya da e-posta ile tarafınıza iletilecektir. İsteyen vatandaşlar, Halkbank ve Ziraat şubelerinden de başvuru yapabilir. TOKİ başvuru ücreti 500 lira olarak belirlenmiştir. Hak sahibi olamayan vatandaşların başvuru ücretleri iade edilecektir.

Yorumlar (0)