Son yılların en büyük operasyonu!

Diyarbakır ilinin Lice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 1 ton 600 kilogram esrar ile 7 milyon 571 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

GÜNDEM 22.06.2020, 10:10
Son yılların en büyük operasyonu!

Diyarbakır ilinin Lice ilçesinde gerçekleştirilen narkoterör operasyonunda "son 4 yılın tek seferde ele geçirilen en büyük uyuşturucu miktarı" yakalandı.

Ele geçirilen Hint keneviri kök sayısının 7 milyon 571 bin 62 olduğu, beraberinde 1 ton 600 kilogram esrar ele geçirildiği bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından, bölücü terör örgütü PKK ile uyuşturucu üretimi ve satışı yapanlar arasında var olan bağın somut delillerle ortaya konulması, saklanan uyuşturucuların ve uyuşturucuları gizleyenlerin adalete teslim edilmesi maksadıyla Lice ilçesinin Kabakaya ve Bağlan kırsal mahallelerinde düzenlenen "Şehit Jandarma Er Muammer Gür Narkoterör Operasyonu"nun başarı ile tamamlandığı belirtildi.

8,5 kilometre boru çekilmiş!

Şehit Jandarma Er Muammer Gür Narkoterör Operasyonunda, önceden tespit edilen 89 farklı noktada 7 milyon 571 bin 62 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Arazide çalılar arasına gizlenmiş poşetler ve çuvallar içerisinde ise 1 ton 600 kilogram esrar bulundu.

Şehit Jandarma Er Muammer Gür Narkoterör Operasyonunda ayrıca Hint kenevirlerini sulamak için tarlalara kurulmuş şekilde 8400 metre uzunluğunda su hortumu ve su borusu ile 6 su motoru ele geçirildi.

Sulama için dev havuz kurmuşlar

Şehit Jandarma Er Muammer Gür Narkoterör Operasyonunda ekipler, bölgede tarlaya ekili Hint kenevirlerini sulamak için oluşturulmuş yapay sulama havuzu buldu.

Yapay havuzun kazılan çukura naylon örtü yerleştirilerek oluşturulduğu görüldü.

Diyarbakır Valiliğinin açıklamasında, Lice ilçesinde ele geçirilen Hint kenevirin, son 4 yıl içerisinde Türkiye genelinde tek seferde ele geçirilen en büyük miktar olduğu, ele geçirilen uyuşturucu maddelerinin kaynağında yok edildiği belirtildi.

Diyarbakır Valiliği bölücü terör örgütü PKK'nın milyonlarca vatandaşı zehirleyecek uyuşturucu kaynağının yok edildiğini bildirdi.

Uyuşturucu maddeyi yere atıp kaçtı

Diğer taraftan Bağlan Mahallesi'nde yapılan aramada ilginç bir olay yaşandı.

Güvenlik güçlerinin geldiğini fark eden bir şüpheli, elindeki uyuşturucuyu yere atıp kaçmaya çalışırken yakalandı.

Yorumlar (0)