"Son terörist etkisiz hale gelene kadar durmayacağız"

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Kars-Ağrı-Iğdır kırsalında başlatılan Kıran-4 operasyonunun başarılı şekilde devam ettiğini belirterek, "Operasyonumuz kesinlikle son teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisini alana kadar kesintisiz şekilde devam edecek." ifadesini kullandı.

GÜNDEM 02.11.2019, 12:50 02.11.2019, 13:56
"Son terörist etkisiz hale gelene kadar durmayacağız"

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Kars Valisi Türker Öksüz'ü ziyaret etti. Ersoy, burada yaptığı açıklamada, bölgelerde terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen faaliyetleri görmek için ziyaretlerde bulunduklarını belirtti. 

Bu mücadelelerin sonuçlarını başarılı şekilde aldıklarına dikkat çeken Ersoy, şunları söyledi:

"Hem sınırlarımızın içinde hem sınırlarımızın dışında huzurumuzu, güvenliğimizi. istikrarımızı hedef alan her türlü terör oluşumlarına, terörist faaliyetlerine karşı çok etkin bir mücadele yürütüyoruz. Sınır ötesinde yapılan operasyonlarda hem sahada hem masada elde edilen başarılar bizim iç güvenlik operasyonlarında da işimizi elbette ki kolaylaştırıyor. Hiçbir tarafını aksatmadan dışarıda yapılan operasyonlara paralel olarak içeride de aynı kararlılıkla operasyonlarımızı ve teröriste karşı verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla devam ettiriyoruz." 

"Terör örgütünü manevra yapamaz hale getirdik"

Yaz dönemini çok verimli ve başarılı geçirdiklerini ve Kıran-1, Kıran-2, Kıran-3 ve Kıran-4 operasyonlarıyla çok etkili sonuçlar aldıklarını kaydeden Ersoy, "Terör örgütünü hiçbir alanda hareket edemez, manevra yapamaz hale getirdik. Güvenlik güçlerimiz 7/24 saat esasına göre operasyonlarını sürekli devam ettiriyorlar ve sürekli sahadalar. Hem jandarmamız hem emniyet güçlerimiz topyekün bir uyum ve ahenk içerisinde bu mücadeleyi sürdürüyorlar." ifadelerini kullandı.

Ersoy, illerde valilerin öncülüğünde uyumlu ve ahenkli iş birliğine ve dayanışmaya dayalı bir çalışmayla mücadeleye devam ettiklerini bildiren Ersoy, "İnşallah Ekim ayının başı itibarıyla başlayan kış operasyonlarında da aynı etkinliği göstererek artık yakaladığımız huzur ve güven ortamının kalıcı olmasını sağlayacak bütün çalışmaları yapmış olacağız. Terör örgütünün bir daha bizim huzurumuzu ve güvenliğimizi bozmaya teşebbüs etmesine fırsat bırakmayacağız." dedi. 

"Operasyonlarımız hiç durmuyor"

Kars-Ağrı-Iğdır kırsalında başlatılan Kıran-4 operasyonunun başarılı şekilde devam ettiğini aktaran Ersoy, "Operasyonumuz devam ediyor, operasyonlarımız hiç durmuyor. Operasyonumuz kesinlikle son teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisini alana kadar kesintisiz şekilde devam edecek. Biri biterken diğeri başlar ama güvenlik güçlerimiz sahada hiçbir noktamızı teröristlerin kullanmasına fırsat vermeyecek şekilde alan hakimiyeti uygulamasına devam ediyor." açıklamasında bulundu.
 

Yorumlar (0)