Somali'de yaralananlar Türkiye'ye getirildi!

Somali'deki bombalı saldırı sonucu yaralanan 4'ü Türk vatandaşı 10 yaralı Türkiye'ye geldi.

GÜNDEM 21.01.2020, 18:31 21.01.2020, 18:42
Somali'de yaralananlar Türkiye'ye getirildi!

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun güneybatısındaki Afgoye kentinde bir Türk müteahhitlik firmasının şantiyesine yapılan bombalı saldırıda yaralananlardan 10'u, tedavi için Türkiye'ye getirildi.

Yaralıları ve sağlık ekiplerini taşıyan TSK'ya ait A400 tipi uçak, Etimesgut Askeri Havalimanı'na geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, havalimanında yaralıları karşılamasından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda yaralanan 17 kişiden 6'sının Türk vatandaşı, 11'inin ise Somalili olduğunu bildirdi.

Yaralıların ilk etapta Mogadişu'daki "Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nde tedavi altına alındığını söyleyen Koca, tedavileri yapılan 6 Türk'ten 2'sinin taburcu edildiğini belirtti.

"Hastaların nakilleri yapılacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine dün gece TSK'ya ait A400 tipi uçağın hızlı şekilde Somali'ye gönderildiğini belirten Bakan Koca, "Toplam 17 hastanın 10'unu Türkiye'ye getirdik. Bu 10 hastanın 4'ü Türk, 6'sı ise Somali vatandaşı. Türk vatandaşlarından 1'inin entübe olduğunu ve genel durumunun biraz daha ciddiyetini koruduğunu, diğer 3 hastamızın ise genel durumunun daha iyi olduğunu söyleyebilirim. 6 Somali vatandaşının 4'ünün durumları biraz daha ciddi." ifadelerini kullandı.

Koca, yaralıların ambulanslarla Ankara Şehir Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt ve Ankara Eğitim Araştırma hastanelerine nakillerinin yapılacağını söyledi.

Yorumlar (0)