Sokak ortasında akü hırsızlığı! Rahat hareketleri ‘pes’ dedirtti

İstanbul Kâğıthane’de park halindeki bir taksiyi gözlerine kestiren 2 hırsız, önce aracın kapısını tornavida ile zorlayarak açtı, ardından da aküyü çalarak kaçtı. Hırsızların arabanın kapısını açmaya çalışırken, sokaktan geçen vatandaşları fark etmeleri üzerine hiçbir şey yokmuş gibi araç başında sohbet etmeye başlamaları ise dikkat çekti.

GÜNDEM 16.04.2022, 11:37 17.04.2022, 09:36
Sokak ortasında akü hırsızlığı! Rahat hareketleri ‘pes’ dedirtti

Kâğıthane’de önceki akşam 18.00 sıralarında yaşanan akü hırsızlığı, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Gültepe Mahallesi’nde, sokak ortasında yer alan bir taksiyi gözlerine kestiren 2 hırsız, önce aracın etrafında turlayarak incelemelerde bulundu. Daha sonra ceplerinden çıkardıkları tornavida ile aracın kapısını zorlayarak açmayı başaran hırsızlar, rahat hareketleri ile dikkat çekti. 

Sokaktan geçen vatandaşları fark edince birbirleriyle sohbet etmeye başladılar

Aracın kapısını zorladıkları esnada sokaktan bazı vatandaşların geçmekte olduğunu fark eden 2 zanlı, araç başında birbirleriyle sohbete başlayarak şüphe uyandırmamaya çalıştı. Sokaktan geçen vatandaşların bölgeden uzaklaşması ile tekrar kapıya yönelen hırsızlar, önce kapıyı ardından kaputu açarak aküyü araçtan çıkardı. 

Bölgede güvenlik kameraları incelenince kim olduğu ortaya çıktı

Motoru da sökmek için girişimde bulunan 2 şahıs, sokakta birçok aracın bulunması sebebiyle panik yaşadı ve sadece aküyü alarak bölgeden uzaklaştı. Kaputunun açık olduğunu fark eden araç sahibi ise hemen polis ekiplerine durumu bildirerek yardım talebinde bulundu. Gerçekleştirilen hırsızlık olayının ardından, Kâğıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği tarafından bölgedeki güvenlik kameraları tek tek incelenerek hırsızlardan birinin eşkâli tespit edildi. 

Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Abdullah K. olduğu tespit edilen hırsızın ikametgâhına ve mahallesine bir baskın düzenlendi. Yapılan arama neticesinde zanlı yakalandı. Üzerinde yapılan aramada hırsızlık esnasında kullanılan tornavida ve eldivenler ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs, işlemlerinin tamamlanması için emniyete getirildi. İşlemleri tamamlanan zanlı, hâkim karşısına çıkarıldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Yorumlar (0)