Sokağa çıkma yasağını delen 9 binden fazla kişiye işlem yapıldı!

İçişleri Bakanlığı, yaptığı son açıklamada, hafta sonu sokağa çıkma yasağının hayata geçirildiğini hatırlatarak, söz konusu yasağı delen 9 bin 583 kişiye işlem uygulandığını bildirdi. 

GÜNDEM 23.11.2020, 10:08 23.11.2020, 17:32
Sokağa çıkma yasağını delen 9 binden fazla kişiye işlem yapıldı!

Türkiye'de son dönemde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları patlak verirken, hafta sonu sokağa çıkma yasağı yeniden hayata geçirildi. 

Ülke genelinde 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00 ile ertesi gün saat 10.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulandı. 22 Kasım Pazar günü ise saat 20.00 ile bugün saat 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulandı. Bütün kentlerde bu kapsamda güvenlik güçleri tarafından sıkı bir denetim yapıldı. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanlığı, vatandaşların sokağa çıkma yasağına büyük oranda riayet ettiğini kaydetti.

Açıklamada, az sayıda vatandaşın sokağa çıkma yasağını deldiğine dikkat çekilerek, söz konusu vatandaşlara adli veya idari işlem uygulandığı belirtildi.

"9 bin 583 vatandaşa gereken işlemler uygulandı"

Sokağa çıkma yasağına riayet etmeyen 9 bin 583 vatandaşa Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddeleri ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu dâhilinde gereken işlemlerin uygulandığı ifade edilen açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelenin devam ettirilebilmesi için alınan önlemlere riayet edilmesinin hayati önem taşıdığı aktarıldı.

"Üç önleme dikkat edilmeli"

Açıklamada, şimdiye dek gösterilen fedakârlıkların göz önünde bulundurulması gerektiği belirtilerek, sosyal mesafe, maske ve hijyen önlemlerine dikkat edilmesinin şart olduğuna dikkat çekildi. 

"Önlemlere riayet edilirse kontrol altında tutulabilir"

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) önlemlere riayet edildiği takdirde kontrol altında tutulabileceği ve normalleşme dönemine hızlı bir şekilde geçilebileceği belirtilen açıklamada, Türk milletine pandemi sürecinde gösterdiği fedakârlık, sabır ve gayretten dolayı teşekkür edildi.

Yorumlar (0)