Sokağa çıkma yasağını 12 binden fazla kişi deldi!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde hafta sonu hayata geçirilen sokağa çıkma yasağını delen 12 binden fazla kişiye işlem uygulandığı duyuruldu. 

GÜNDEM 30.11.2020, 09:05 01.12.2020, 10:15
Sokağa çıkma yasağını 12 binden fazla kişi deldi!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı. Cumartesi günleri saat 20.00'dan Pazar günleri saat 10.00'a kadar vatandaşların sokağa çıkmaları yasak. Pazar günleri saat 20.00'dan Pazartesi günleri saat 05.00'a kadar da vatandaşların sokağa çıkmalarına izin verilmiyor. 

Türkiye'de hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağını delen 12 binden fazla vatandaşa işlem uygulandı. Söz konusu gelişmeye ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığından geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağının hayata geçirildiği anımsatıldı. 

"Genel olarak yasağa uyuldu"

Açıklamada, sokağa çıkma yasağına vatandaşların büyük bir çoğunluğunun riayet ettiği belirtilerek, söz konusu yasağı delen vatandaşlara adli veya idari işlemlerin uygulandığı ifade edildi. 

"12 bin 671 vatandaşa işlem uygulandı"

TCK'nın (Türk Ceza Kanunu) ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilişkili maddeleri dâhilinde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağına riayet etmeyen 12 bin 671 vatandaşa adli veya idari işlem yapıldığı aktarılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında artış meydana geldiğine dikkat çekildi.

"Önlemlere uyulursa kontrol altına alınabilir"

Açıklamada, hijyen, sosyal mesafe ve maske önlemlerine ve hayata geçirilen yeni uygulamalara riayet etmeleri için vatandaşlara çağrıda bulunularak, önlemlere ciddi bir şekilde uyulması ile yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrol altına alınabileceği ve normalleşme sürecinin daha çabuk başlayabileceği belirtildi.

Öte yandan, Türk milletine yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında gösterdiği özveri, fedakârlık ve sabırdan dolayı teşekkür edildi.

Yorumlar (0)