Sokağa çıkma yasağından 8 kent muaf tutuldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını bildirmişti. Söz konusu yasağın 8 şehirde uygulanmayacağı duyuruldu. İşte o şehirler...

GÜNDEM 12.05.2020, 09:12 12.05.2020, 16:58
Sokağa çıkma yasağından 8 kent muaf tutuldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasında, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde alınan yeni kararları duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatı normalleştirme adımlarının 10 Mart öncesine dönüş gibi algılanmaması gerektiğine dikkat çekerek, "16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırılması uygulanacaktır." dedi. 

65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı vatandaşlara ilişkin Erdoğan, "Yaşlılar, 17 Mayıs Pazar günü 11.00-15.00, 20 yaş altı da 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günlerinde sokağa çıkmayı sürdürecektir." açıklamasında bulundu. 

Erdoğan, Diyarbakır, Adana, Trabzon, Mardin, Denizli, Ordu, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'a giriş çıkış sınırlandırılmasının kaldırıldığını bildirdi. Giriş çıkış yasağı, önce 30 büyükşehir ile Zonguldak'a getirilmişti. Bu sayı ilk olarak 24'e, şimdi de 15'e düşürüldü.

4 günlük sokağa çıkma yasağından 8 şehrin muaf tutulacağı bilgisi paylaşıldı. İşte o şehirler...

Denizli

Denizli Valisi Hasan Karahan, 4 günlük sokağa çıkma yasağının şehirde uygulanmayacağını belirtti. Vali Karahan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saat 00.00 itibarıyla şehirdeki seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını duyurdu.

Karahan, "Ayrıca hafta sonu dört günlük sokağa çıkma yasağı ilimizde uygulanmayacaktır." açıklamasını yaptı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa Valiliği, 4 günlük sokağa çıkma yasağının şehirde uygulanmayacağını kaydetti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yeni önlemler dâhilinde Şanlıurfa'ya giriş-çıkış yasağının 11 Mayıs Pazartesi günü saat 24.00'ten itibaren kaldırıldığı ifade edildi. 

Söz konusu açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Bu çerçevede ilimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından da muaf tutulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Aydın

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de 4 gün boyunca Aydın'da sokağa çıkma yasağı uygulanmayacağını bildirdi. 

Vali Köşger, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Değerli Aydınlılar 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı Aydın’da uygulanmayacaktır. Ancak salgın henüz geçmemiştir. Başta maske takma mecburiyeti ve sosyal mesafe kuralı olmak üzere kurallara riayet etmeniz sağlığımız açısından zaruridir." ifadelerine yer verdi.

Adana

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 16-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağından Adana'nın muaf tutulduğunu bildirdi. 

Vali Demirtaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağından ilimiz muaf tutulmuştur. Salgına karşı birlik olup verdiğimiz mücadelenin başarıyla sonuçlanması için kesinlikle rehavete kapılmayalım." ifadelerine yer verdi. 

Antalya

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından Antalya'nın muaf tutulduğunu duyurdu.

Vali Karaloğlu, "Sevgili Antalyalılar, koronavirüsle mücadelede 'Kontrollü Sosyal Hayat' aşamasına geçtiğimiz Antalyamızda, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak. Tehdit devam ediyor. Lütfen, salgın bitinceye kadar maske takmaya ve sosyal mesafe kurallarına uymaya devam edelim." açıklamasında bulundu. 

Trabzon

Trabzon Valiliği, sokağa çıkma yasağına kentin dâhil olmadığını belirterek, "16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunanlar dışındaki vatandaşlarımız için sokağa çıkma yasağı kararı bulunmamaktadır. Böyle bir karar alınması durumunda valiliğimiz gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır." açıklamasını yaptı. 

Diyarbakır

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Değerli hemşehrilerim, Diyarbakır ilimiz genelinde; Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerindeki sokağa çıkma yasağı uygulanmayacaktır. Lütfen, rehavete kapılmadan, tedbirlere uymaya devam." ifadelerini kullandı. 

Mardin

Mardin Valiliği, 4 günlük sokağa çıkma yasağının kentte uygulanmayacağını duyurdu. 

Tedbirlere uyan vatandaşlara teşekkür edilen açıklamada, "Aynı hassasiyetle zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayıp, evde kalmanızı diliyoruz." denildi. 

Yorumlar (0)