Sokağa çıkma yasağı öncesi harekete geçildi! 52 bin personel katılıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 3 bin 321 noktada 52 bin 220 personelin katılımıyla bugün 15.00-00.00 saatlerinde denetim yapılacak. Denetimler sırasında yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını ve Ramazan ayını fırsat bilerek pazar ve marketlerde fahiş fiyat uygulayanlara yönelik kontrollere yoğunlaşılacak.

GÜNDEM 22.04.2020, 13:57 22.04.2020, 14:35
Sokağa çıkma yasağı öncesi harekete geçildi! 52 bin personel katılıyor

İçişleri Bakanlığı, 4 günlük sokağa çıkma yasağı ve Ramazan ayı öncesi 31 kent başta olmak üzere Türkiye genelinde bugün marketler /süpermarketler ve fırınlar ile pazar yerlerine yönelik sosyal mesafe gibi önlemlere riayet edilip edilmediği, pazar ve marketlerde fahiş fiyat uygulanmasının önlenmesine ilişkin yoğun denetim yapacak. 

52 bin 220 personel ile 219 dedektör köpeği yer alacak

İçişleri Bakanlığının jandarma, emniyet ve sahil güvenlik ekipleri 23-26 Nisan tarihlerinde uygulamaya konulacak sokağa çıkma yasağı ve Ramazan ayı öncesi 31 kent başta olmak üzere Türkiye genelinde pazar yeri, market ve alışveriş merkezlerinde sosyal mesafe kuralının özellikle bugün 15:00-24:00 saatleri arasında bozulabileceği ihtimaline karşılık bu yerlerdeki denetimlerine yoğunlaşacak. Denetimlerde 20 bin 608 jandarma, 30 bin 930 emniyet ve 682 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 52 bin 220 personel ile 219 dedektör köpeği yer alacak. Söz konusu denetimler, önceden belirlenmiş 3.321 noktada yapılacak. 

İş yerlerinin açıklanan saatlerde faaliyet gösterip göstermediği kontrol edilecek

Denetimler sırasında alınan kararlar gereği süresiz kapatılan işyerlerinin kapalı olup olmadığı, çalışma saatleri tekrar düzenlenen iş yerlerinin açıklanan saatlerde faaliyet gösterip göstermediği ve kapanış saatlerine uyulup uyulmadığı kontrol edilecek.

Marketler, semt pazarları, petrol istasyonları, fırınlar vb. işyerlerinde 10 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde müşteri kabulü ve dışarıda sıra bekleyen kişilerin sosyal mesafe kuralına uyup uymadıkları, sokağa çıkma yasağı uygulanan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığa sahip olan vatandaşların yasağa riayet edip etmedikleri kontrol edilecek. 

Toplu taşıma araçları da denetlenecek

Öte yandan, toplu taşıma ve ticari taksilerin, yolcu kapasiteleri, araç içerisinde maske kullanımı, plaka kısıtlamaları ve diğer kurallar ile birlikte alınan diğer önlemlere uyup uymadığı denetlenecek. 

Türkiye genelinde yapılacak uygulamalarda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını ve Ramazan ayını bahane ederek fahiş fiyat uygulayan firma/işletmelere yönelik denetimler yapılacak. Bu iş yerlerine yönelik adli ve idari işlem gerçekleştirilecek. 

Yorumlar (0)