Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Gözler yarınki kabine toplantısında

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 17 Kasım Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelecek. Kabine toplantısında, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınına ilişkin son durum ile yeni önlemler alınıp alınmayacağının gündeme gelmesi bekleniyor.

GÜNDEM 16.11.2020, 21:44
Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Gözler yarınki kabine toplantısında

Söz konusu toplantıda başta COVID-19 olmak üzere ülke gündemindeki çeşitli konular ele alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da bir sunum yapması beklenen toplantıda, COVID-19 önlemleri, yükseliş gösteren vaka ve ölüm sayıları ile son durumun masaya yatırılacağı öngörülüyor.

Yeni tedbirler gelebilir

Kasım ara tatili sürecine giren okulların tatilin ardından durumunun da toplantıda gündeme gelmesi beklenirken, vaka sayılarının yeniden yükselmeye başlamasıyla restoranların hizmet zaman dilimleri, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının kısıtlanması gibi önlemlerin genişletilip genişletilmeyeceği, öte yandan yeni önlemler alınıp alınmayacağı gibi konuların da ele alınması bekleniyor. Yerli aşı çalışmalarında gelinen son noktanın da toplantının gündem maddeleri arasında yer alacağı düşünülüyor.

Önceki kabine toplantısında kamu ve özel sektörde esnek çalışmanın teşvik edilmesine karar verilmiş, paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetlerin saat 22.00'de sona ereceğine karar verilmişti.





Yorumlar (0)