Sokağa çıkma yasağı 4 gün mü olacak? İki yeni adım masada!

Türkiye'de vatandaşlar "19 Mayıs dâhil 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?" sorusunun yanıtını bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün düzenlenecek olan kabine toplantısında önemli kararların çıkması bekleniyor. Bazı illere seyahat yasağının kaldırılması ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dâhil 4 günlük sokağa çıkma yasağının gelmesi masaya yatırılacak. 

GÜNDEM 11.05.2020, 09:14 11.05.2020, 09:20
Sokağa çıkma yasağı 4 gün mü olacak? İki yeni adım masada!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne bugün 7'nci defa video konferans aracılığıyla başkanlık edecek. Ana gündem maddesini yine yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin gelişmelerin oluşturacağı toplantıda yeni kararlar alınacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alınacak kararları Ulusa Sesleniş konuşması ile duyuracağı toplantıda, Salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı da içine alan 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde 4 gün sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı ve son toplantıda seyahat yasağının kaldırıldığı 7 şehre yenilerinin ekleneceği tahmin ediliyor. 

Diğer şehirler için de kademeli ve kontrollü gevşetme formüllerinin ele alınacağı, 7 şehirde son bir haftada yaşanan durumun yanı sıra kurallara riayet edilip edilmediği hususunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu brifing verecek.

65 yaş ve üstü vatandaşlar için dün 4 saatliğine kaldırılan sokağa çıkma yasağının neticelerinin de değerlendirileceği toplantıda şehirlerden gelen analizler ele alınacak. Toplantıda 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için getirilen sokağa çıkma yasaklarının gevşetilmesine yönelik Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda atılacak adımların da karara bağlanması bekleniyor. 

Söz konusu toplantıda, ayrıca bugün açılmaya başlanan alışveriş merkezleri, berberler ve kuaförlerden gelen anlık bilgiler de ele alınacak. 

Dünyadaki son durumun değerlendirileceği toplantıda başta gıda, turizm, ticaret ve tarım olmak üzere ekonomide meydana gelen gelişmeler de görüşülecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Muğla, Antalya ve Aydın gibi turizm sezonunun başlayacağı şehirlerde bazı işletmelerin açılmasına yönelik çalışmalarla ilgili kısa vadede yürütülecek planı sunacağı öngörülüyor.

Normalleşme döneminde haftalık ve aylık olarak uygulanacak planlara ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın bilgi sunacağı kabinede önümüzdeki dönemde yoğunluk yaşanmaması ve ikinci dalganın engellenmesine" yönelik çalışmalar değerlendirilecek.

Yorumlar (0)