Sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı? Hangi illerde vaka artışları var? İşte yanıtı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadelede Bilim Kurulu toplantısının ardından sokağa çıkma kısıtlamasının düşünülüp düşünülmediği ve hangi illerde vaka sayılarında artış olduğuna ilişkin bilgileri paylaştı.

GÜNDEM 17.06.2020, 20:55
Sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı? Hangi illerde vaka artışları var? İşte yanıtı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse ilişkin son gelişmeleri değerlendirmek için Bilim Kurulu ile yaptığı toplantının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Koca, son zamanlarda vaka sayısında ciddi bir artış olduğunu kaydederek yeni normale ilişkin il il artış gösteren vakaların olduğu bölgelere ilişkin bilgiler paylaştı.

İşte il il vaka sayılarında artış kaydedilen yerler:

Bakan Koca'nın paylaştığı rakamlarda, can kaybının en fazla olduğu ilin Gümüşhane olduğu görüldü. Koca ayrıca, en düşük yüzdenin ise 0,33 ile Kilis'te olduğunu sözlerine dahil etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgınına ilişkin paylaştığı sayılarda, Ankara'da son 1 ayda günlük ortalama vaka sayısı 127 olurken, son bir haftada günlük vaka sayısının 155, son 3 günde ise 177 olduğunu paylaştı.

İstanbul için günlük ortalama vaka sayısının ortalama olarak 620 olduğunu kaydeden Koca, güne oranla bakıldığında vaka sayısının 700'ü geçtiğini kaydetti.

İzmir ili için son 3 günde ortalama olarak vaka sayısı ise 34. 

Bursa'da koronavirüste bir artış kaydedildiğini söyleyen Koca, Kocaeli'de ise son 3 gün içerisinde vaka sayısının 133 olduğunu söyledi ve artışın devam ettiğini kaydetti.

Konya'da günlük ortalama vaka sayısı 41 olurken, son ayda 73, son 3 günde ise 88 oldu. Sayılar 100'e yaklaştı.

Diyarbakır'da günlük olarak vaka sayısı ortalama 58 olurken, bir ay içindeki ortalama 81 oldu, son üç gün için paylaşılan sayılar ise 87. Son günde ise 100'e yaklaştı.

Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Bakan Koca, Bilim Kurulu'nda sokağa çıkma yasağının gündeme gelmediğini ifade ederek, sokağa çıkma kısıtlaması gibi bir uygulamayı tekrar düşünmediklerini ifade etti.

Vaka sayısında dalgalanmalar...

Koca, vaka sayısındaki dalgalanmalar için bunun daha önceden beklendiğini kaydederek süprpiz olmadığını yalnızca beklenenden biraz daha fazla olduğunu ifade etti.

YKS ve LGS ile ilgili tedbir alınacak mı?

YKS ve LGS'ye ilişkin sınavın mümkün olduğunca güvenilir olması için Bilim Kurulu'nun da önerileri olduğunu kaydeden Koca, 2 sınav için de sınava giriş ve çıkış saatlerinde daha güvenilir şekilde sınava gelişi sağlamak için tedbirlerin alınması gerektiğini ve gerekirse sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanabileceği yönünde Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri olduğunu paylaştı.

Yorumlar (0)