SMO, Fırat'ın doğusundaki topraklara girdi!

"Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu tamamen ortadan kaldırmak, hedeflenen bölgede barış ve huzuru tesis etmek" amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda Suriye Millî Ordusu, Fırat'ın doğusundaki topraklara girdi.

GÜNDEM 10.10.2019, 12:25 10.10.2019, 12:33
SMO, Fırat'ın doğusundaki topraklara girdi!

Fırat'ın doğusu ve bu bölgeye açılan koridor boyunca karadan ve havadan sürdürülen Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad ve Resulayn'daki terör hedefleri obüslerle dövüldü. Son duruma ilişkin Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan yazılı açıklamada, Barış Pınarı Harekâtının başarıyla devam ettiğini belirtilerek, ''Belirlenen hedefler ele geçirildi" denildi. Özgür Suriye Ordusunun da yakın zamanda katıldığı muhalif savaşçılardan oluşan Suriye Milli Ordusu (SMO), Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen Barış Pınarı Harekâtına destek vermek için Fırat nehrinin doğusundaki topraklara girdi.

Barış Pınarı Harekâtı ikinci gününde

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye'nin kuzeyinde bölücü terör örgütü YPG/PKK ve terör örgütü DEAŞ'a karşı yürütülen Barış Pınarı Harekatı 2. gününde hem karadan hem havadan devam ediyor.

Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Suriye'de Resulayn ve çevresinde bulunan terör mevzileri, gece geç saatlere kadar obüslerle vuruldu.

Günün ilk ışıklarında da Resulayn'daki terör hedeflerine obüsler tarafından aralıklarla atışlar yapıldı. Bölgeden dumanların yükseldiği sınırın diğer tarafından kolaylıkla görüldü.

Diğer taraftan, Resulayn'daki çatışma sesleri Şanlıurfa ilinin Ceylanpınar ilçesinden de duyuluyor.

Öte yandan, Şanlıurfa'nın Suriye sınır hattında yer alan beton bariyerlerin bazı noktalardan kaldırıldığı gözlemlendi.

Yorumlar (0)