"SMO askerlerine vatandaşlık verileceği iddiası tamamen gerçek dışı!"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye Milli Ordusu üyelerine Libya'da çatışmaları karşılığında vatandaşlık verileceği iddialarını yalanladı.

GÜNDEM 15.01.2020, 23:05
"SMO askerlerine vatandaşlık verileceği iddiası tamamen gerçek dışı!"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk'te bir canlı yayına katıldı. Bakan Çavuşoğlu, burada dış politikada yaşananlara dair çeşitli açıklamalarda bulundu.

"Bunun bir insani dram olduğunu çabuk unutuyoruz"

Çavuşoğlu, Suriye Milli Ordusu (SMO) üyelerine Libya'da savaşmaları durumunda Türk vatandaşlığı verileceği iddiaları hakkında "Bu iddialar tamamen gerçek dışı. Suriyeliler üzerinden muhalefetin çok yanlış tutumları oluyor. Bunun bir insani dram olduğunu çabuk unutuyoruz. O iddiaların hiçbirisi doğru değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının nasıl alınacağı kanunlarda belli. Dolayısıyla milletvekillerimizin ve siyasetçilerimizin de gerçek dışı, hayal ürünü iddialara inanıp ya da inanmak isteyip gündeme getirmesi doğru değil" diye konuştu.

UMH'yle işbirliği hakkında da konuştu

Dışişleri Bakanı, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) yardım edilmesinin ise gayrimeşru sayılacak bir yanı olmadığını, UMH'yle yapılan işbirliğinin gerek Birleşmiş Milletler kararlarına gerekse uluslararası devletler hukukuna uygun olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)