SMA Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalar yaptı. Koca, evlilikten evvel SMA taraması yaptırmanın ücretsiz ve mecburi olacağını, dünyaya SMA hastası bebek getirme ihtimali olan çiftlere de talep ettikleri takdirde ücretsiz tüp bebek tedavisi sunulacağını belirtti.

GÜNDEM 02.12.2021, 18:41 04.12.2021, 12:08
SMA Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Bugün bir araya gelen SMA Bilim Kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantının ardından Sağlık Bakanı Koca tarafından oldukça önemli açıklamalar yapıldı. Koca, evlilikten evvel SMA taramasının ücretsiz ve mecburi olacağını, dünyaya SMA hastası bebek getirme ihtimali taşıyan çiftlere de talep etmeleri durumunda ücretsiz bir şekilde tüp bebek tedavisi yapılacağını açıkladı.


"Mecburi hale getirildi"

Koca'nın açıklamalarından dikkat çekenler ise şu şekilde:

"SMA hastalığının tedavisinde tercih edilen ilaç Türkiye'de kullanılmakta ve ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır. Evlilikten evvel SMA taraması mecburi hale getirildi. Genetik yapılarında dünyaya SMA hastası bebek getirme olasılığı taşıyan çiftlere de tüp bebek tedavisi ücretsiz bir şekilde devlet tarafından sunulacak. 

Bu hastalığın farklı tedavi yöntemleri de söz konusu. Tip aşamasına göre hastalara tedavi uygulanıyor. Yeni doğan taramasıyla birlikte bütün aşamalarda altyapı faaliyetleri özenle devam ettirilmektedir ve en kısa zamanda sağlık sistemlerine entegre olacaktır."

Yorumlar (0)