Siyasilerden Sivas Kongresi mesajları!

Milli mücadelenin önemli uğraklarından biri olan ve bir hafta süren Sivas Kongresi, 103 yıl önce bugün başladı. Siyasiler, Sivas Kongresi ile ilgili paylaşımlarda bulundu. İşte detaylar...

GÜNDEM 04.09.2022, 14:07 Hakan Öksüz
Siyasilerden Sivas Kongresi mesajları!

Kurtuluş Savaşı'nın başarıya ulaşmasında büyük öneme sahip olan Sivas Kongresi, www.uccgrp.com, 4-11 Eylül 1919'da Mustafa Kemal Paşa'nın katılımıyla gerçekleşti. Milli bilincin uyanmasında etkili olan Sivas Kongresi'nin 103'üncü yıl dönümü kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Kongresi ile ilgili Twitter'dan paylaşım yaptı. Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını yâd eden Erdoğan, Sivas Kongresi ile ilgili "Cumhuriyetin temelleri atıldı." ifadelerine yer verdi.

TBMM Başkanı Şentop, canlandırmaya katıldı

Tarihi öneme sahip olan Sivas Kongresi, Sivas'taki Atatürk ve Kongre Müzesi'nde temsili olarak canlandırıldı. Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran isim, tiyatrocu Abdülsamet Sünbül oldu.  

Canlandırmayı izleyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Abdülsamet Sünbül ve diğer oyuncuları tebrik etti. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet borçlu olduklarını kaydeden Şentop, Twitter'dan da paylaşımda bulundu.

Şentop: 1919'daki görüntü oldukça karamsardı

Atatürk ve Kongre Müzesi bahçesinde konuşma yapan Şentop, Birinci Dünya Savaşı'nda ülkemiz, Avrupa devletlerine mağlup oldu. 1919'daki görüntü oldukça karamsardı. 103 yıl önce yapılan Sivas Kongresi'ni boşuna anmıyoruz. Milli mücadelenin zaferle neticelenmesinde bu kongrenin önemi çok büyük." dedi.

Kılıçdaroğlu paylaşım yaptı

Sivas Kongresi ile ilgili paylaşım yapan isimlerden biri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu paylaşımında Sivas Kongresi ile ilgili, "Milletin egemenlik arzusunu koşulsuz şekilde dile getirildi. Sivas Kongresi, milli mücadelenin kararlılığını simgeliyor." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)