Siyasilerden İdlib'deki saldırıya sert tepki!

İdlib'de rejim unsurları tarafından yapılan yoğun topçu atışı sonucu 4 asker şehit olurken, biri ağır 9 asker yaralandı. Türkiye, saldırıya sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 03.02.2020, 09:16 03.02.2020, 11:36
Siyasilerden İdlib'deki saldırıya sert tepki!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib'de çatışmaların engellenmesi amacıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlara, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurları tarafından topçu atışının yapıldığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yoğun topçu atışı sonucunda 4 askerin şehit olduğu, biri ağır 9 askerin yaralandığı bildirildi.

Söz konusu saldırıya siyasilerden sert tepki geldi. 

Altun: Kalleş saldırının hesabı sorulacak!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Milletimizin başı sağolsun. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Devletimiz bu kalleş saldırının hesabını soracaktır!" ifadelerini kullandı.

Kalın: Failler hesap verecek!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Rejimin açtığı ateş sonucu İdlib’te şehit olan dört askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. İdlib mutabakatı hilafına yapılan bu saldırıya derhal karşılık verilmiştir. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir." açıklamasını yaptı.

Çavuşoğlu: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacaktır." ifadeleriyle tepki gösterdi. 

Şentop: Aziz milletimizin başı sağ olsun

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, İdlib'de rejim unsurları tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 4 asker için başsağlığı diledi. 

Şentop, "İdlib'de şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun." açıklamasında bulundu. 

Çelik: Rejimin bir terör örgütü gibi davranması tüm bölge için tehdittir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İdlib'de şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımız için şifalar diliyoruz. Kahraman askerlerimize rejim unsurları tarafından yapılan bu hain saldırıya cevap verildi ve verilmeye devam edilecek. Suriye rejimi, kahraman askerlerimizin yerleri önceden koordine edilmesine rağmen bir saldırı gerçekleştirdi." ifadelerini kullandı.

İdlib Mutabakatı'nın rejim tarafından bir kere daha ihlâl edildiğini kaydederek, "Rejim bunun karşılığını daha sert şekilde görecektir. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri çatışmaların önlenmesi, terörle mücadele ve sivil halkın korunması için gayret gösterirken, rejim terör faaliyeti gerçekleştirmeye devam ediyor." açıklamasını yaptı.

Çelik, rejimin bir terör örgütü gibi davranmasının tüm bölge için tehdit olduğunu belirterek, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri yapılan her saldırıya en ağır bedeli ödetecek güçtedir. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürmektedir. TSK milli çıkarlarımızı ve insani değerleri korumak için insanlık düşmanlarıyla mücadele etmektedir. Milletimizin başı sağolsun. Kahramanlarımıza rahmet olsun. Bu saldırıyı gerçekleştirenler bunun bedelini ödeyecektir." ifadeleriyle sert tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu: Milletimizin başı sağ olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da rejim unsurlar tarafından düzenlenen saldırıya tepki geldi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İdlib'de şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)