Siyasilerden harekâta ilk tepkiler

Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik başlatılan "Barış Pınarı Harekatı"na ilişkin siyasilerden ilk açıklamalar gelmeye başladı.

GÜNDEM 09.10.2019, 16:36 09.10.2019, 20:31
Siyasilerden harekâta ilk tepkiler

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ''#BarışPınarıHarekatı başlamıştır. Cenab-ı Allah en kısa sürede zaferler nasib etsin. Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin, Allah milletimize zeval vermesin.'' ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ''#BarışPınarıHarekatı başladı. Türkiye’nin hedefi terör koridorunu yok etmek, barış koridorunu tesis etmek. Cenab-ı Hak Mehmetçiğimizin yâr ve yardımcısı olsun.'' açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ''Ne esarete rıza gösterir, ne esaret yaşatırız. Hiçbir beşeri güç karşısında eğilmeyiz, diz çökmeyiz. Tüm tuzakları milletin duası, Hakk'ın yardımıyla bozduk, yine bozacağız. Huzurumuza ve hukukumuza kastedenlere göz açtırmayacağız.'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Şanlı ve Muzaffer Ordumuz; Sınırımızı PKK/YPG ve DEAŞ teröründen temizlemek, Fırat’ın doğusunda barış ve istikrarı sağlamak, bölge halkını terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak için #BarışPınarıHarekatı başlamıştır. Allah yâr ve yardımcımız olsun. Huzur için, kardeşlik için, ülkemizin sınır güvenliği için, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği için #BarışPınarıHarekatı hayırlı olsun…'' açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı paylaşımda, "Barış Pınarı Harekatıyla; -Bölge teröristlerden temizlenecek, -Suriye'nin sınır güvenliği ve toprak bütünlüğü teminat altına alınacak, -Göçmenler güvenli bir şekilde evlerine dönebilecek, -Bölgeye barış ve huzur gelecektir. Rabbim şanlı ordumuzu muzaffer eylesin! Harekatımız uluslararası hukuk, BM Şartı’nın 51. maddesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadeleye ilişkin kararları gereğince icra edilmektedir. #BarışPınarıHarekatı" ifadelerine yer verdi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Tarihi boyunca kazandığı zaferlerle şanını pekiştiren Türk ordusu, bir kez daha milletinin ve devletinin bekası için seferde. Rabbim kahraman Mehmetçiğin yolunu açık etsin, ordumuzu muzaffer kılsın." açıklamasında bulundu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Gazamız mübarek olsun. Biz başından itibaren BBP olarak bu harekatın zorunlu, Kıbrıs Barış Harekatı kadar önemli olduğunu ifade etmiştik. Başından beri destekliyoruz zaten. ABD'nin oradaki birliklerini çekmesini bekleniyordu. Bugün-yarın eli kulağındaydı. Harekatın fiilen başlamış olduğunu da bütün dünya duymuş oldu. Türkiye'nin oradaki amacı, hem sınır güvenliğimizi korumak, sınırımızın hemen öbür tarafından bize yönelik tehditleri ortadan kaldırmak; PKK PYD ve DEAŞ'a yönelik bir operasyon bu. Mehmetçiklerimizin muzaffer olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "Ordumuzun başlattığı askeri harekatın ülkemizin güvenliği ve huzuru için başarılı olmasını diliyorum. Allah Ordumuzun ve Milletimizin yardımcısı olsun." paylaşımında bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Kahraman Mehmetçiğimizin kılıcı keskin olsun! ABD ve PKK kaybedecek. Zafer Türkiye'nin olacak! #BarışPınarıHarekatı" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  şunları söyledi: "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu #BarışPınarıHarekatı sebebiyle aklımız, kalbimiz bölgede. Tek dileğimiz tüm bölgeye barış ve huzurun bir an önce egemen olması. Silahlı Kuvvetlerimizin ve Mehmetçiğimizin her zaman yanındayız, dualarımız askerlerimiz için."

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Türk topçusu atışa başladığında herkes susar. Ve Yahya Kemal der ki; “Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın Galib et; çünkü bu son ordusudur İslâm’ın” Allah askerlerimizin ayağını taşa değdirmesin!" paylaşımında bulundu.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Barış Pınarı Harekatı’nın bölgeye istikrar, güvenlik ve huzur getirmesini diliyorum. Türkiye PKK/YPG ve DEAŞ’ın terör tehditlerine karşı kendini korumak için her türlü adımı uluslararası meşruiyet içinde atma hakkına sahiptir."

Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu da Twitter'dan, "Ordumuza başarı, devletimize feraset ve dirayet diliyorum. Mehmetçiklerimizin sağ salim yurdumuza dönmesini ve bir an evvel coğrafyamızda huzurun hakim olmasını temenni ediyorum. Allah yardımcımız olsun." paylaşımını yaptı.

Yorumlar (0)