Siyasilerden “Dünya Kadınlar Günü” mesajları...

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolaysıyla siyasiler sosyal medya hesaplarından kutlama mesajları yayınladı.

GÜNDEM 08.03.2021, 12:24 09.03.2021, 09:19
Siyasilerden “Dünya Kadınlar Günü” mesajları...

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden kutlama mesajı yayınladı.

“Kadınlarımızı daha da güçlendireceğiz”

Tüm kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekleri, sevgileri ve fedakârlıklarıyla insanlığın ümidi olan tüm kadınları her alanda güçlendirmek için mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Emine Erdoğan, “Şiddetin her türlüsüne karşı duracağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’da yaptığı paylaşımda “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlayarak kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olacaklarını belirtti.

Emine Erdoğan, "Şiddetin her türlüsüne karşı durup birbirimize kenetleneceğiz. Kadınlarımızı her alanda güçlendirmeye devam edeceğiz. Toplumumuzda yeni farkındalıkların oluşması dileğiyle, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Soylu, “Her alanda omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz”

Hayatın her alanında kadınlarla birlikte mücadeleye ve geleceği inşa etmeye devam edeceklerini ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hayatı hep birlikte paylaştığımız, omuz omuza verip yarınlarımızı inşa edeceğimiz tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum." dedi.

Kalın’dan duygusal mesaj

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" sebebiyle duygusal bir kutlama mesajı yayınlayan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, “Tüm şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum. Kadına karşı şiddeti tamamen ortadan kaldırmak için her alanda mücadele edeceğiz. Bu vesile ile de tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Koca, “Kadınlarımız hak ettiği değeri göremedi”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kutlama mesajında toplumda kadınların hak ettiği değeri tam anlamıyla göremediğine vurgu yaparak, “"Kadınlarımız bizleri bağışlasın. Onların fedakârlıkları bugüne dek hak ettiği karşılığı göremedi. Sevgiyle yeşerttikleri ne varsa aynı özenle korunamadı. Güçle merhamet, kadınlarda birbirinden ayrılmaz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Lütfi Elvan, “Kadınlar bizim baş tacımız”

Ülkeyi ve milleti yüceltenlerin kadınlar olduğuna işaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyor, kadına el kaldıranları lanetliyorum. Bizleri her daim yücelten, baş tacımız annelerimiz, bacılarımız ve kızlarımızın, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum." dedi.

Abdulhamit Gül, “İnsana insan olmayı öğreten kadınlardır”

İnsana insan kalmaya öğretenlerin kadınlar olduğunu ifade eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise yayınladığı kutlama mesajında şehit annelerini de unutmayarak, “Başta kahraman şehitlerimizin anneleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. İnsanlığın hamurunu şefkat, merhamet ve adaletle yoğuran; insana insan olmayı, insan kalmayı öğreten kadınlardır.” diye konuştu.


 

Yorumlar (0)