Siyasilerden 29 Ekim mesajları: “Türkiye Cumhuriyeti, aynı milletin yeni bir devletidir” 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünde başta devlet erkanı olmak üzere pek çok siyasi, kutlama mesajlarını ardı ardına yayınladı. Mesajlarda, birlik ve beraberliğin altı çizildi. 

GÜNDEM 29.10.2021, 10:00 30.10.2021, 09:00
Siyasilerden 29 Ekim mesajları: “Türkiye Cumhuriyeti, aynı milletin yeni bir devletidir” 

29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen cumhuriyetin 98’inci yıl dönümünde başta devlet erkanı olmak üzere tüm siyasiler ardı ardına mesajlarını yayınladı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği paylaşımlarda teröre ve kardeşliğin bozulmasına karşı çalışanlara karşı 98 senedir dimdik durulduğu aktarıldı. 

Büyükelçiliklerde resepsiyon düzenlendi 

98 yaşını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin yurt dışındaki büyükelçilikleri ve konsolosluklarında resepsiyonlar düzenlendi. Siyaset, spor ve sanat camiasından binlerce kişinin ağırlandığı resepsiyonda Cumhuriyet Bayramı kutlandı. 

“Türkiye Cumhuriyeti, milletin yeni devletidir” 

Mesajlarını yayınlayan siyasiler arasında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da vardı. “Türkiye Cumhuriyeti, aynı milletin yeni bir devletidir.” cümlesiyle söze başlayan Kasapoğlu, cumhuriyetin bağımsızlık sembolü olduğunu, bu yönetim şekliyle birlikte Türk milletinin kendi kaderini tayin ettiğini sözlerine ekledi. 

Siyasilerin önde gelen mesajları ise şu şekildeydi:





















Yorumlar (0)