Siyasilerden 23 Nisan mesajları!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’nin dört bir tarafında törenlerle kutlanırken, siyasi isimler de günün önemi sebebiyle mesajlarını paylaştı. 

GÜNDEM 23.04.2022, 10:57 24.04.2022, 09:10
Siyasilerden 23 Nisan mesajları!

102 yıl önce bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye etmiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, salgın kısıtlamalarının da kaldırılmasıyla birlikte okullarda ve sokaklarda coşkuyla kutlanıyor.

Siyasilerden ‘kutlama’ mesajları

Caddelerde ve sokaklarda bayram havası yaşanırken, siyasilerden de günün önemi gereği kutlama mesajları geliyor. 

Kutlamalar çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 şehirden çocukları temsilen bir erkek ve bir kız öğrenci ile birlikte Anıtkabir’e gitti.

Bakan Özer'den 23 Nisan mesajı

Çocuklarla Anıtkabir'i ziyaret eden Bakan Özer, şu sözler ile bayramı kutladı:

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ulusumuzun ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değerin en güzel yansımalarından birisidir. En kıymetli varlıklarımız çocuklarımız, kardeşin, barışın ve sevginin temsilcileri sıfatıyla bugünlerimizin umudu, yarınlarımızın güvencesidir. Çocuklarımıza bizler de daha güçlü, daha adil ve müreffeh bir Türkiye bırakmak için bütün çabalarımızla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygulardan hareketle, başta TBMM’nin ilk Başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle yad ediyorum. Bütün çocuklarımızın bayramını tebrik ediyorum."

Bakan Bozdağ’dan ‘Gazi Meclis’ ifadeleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kurtuluş Savaşı'nı idare eden, milli iradenin tecelligahı, kuruluşun mimarı, TBMM’nin 102'nci açılış yıl dönümü vesilesiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, büyük bir coşku ve heyecanla kutlamanın sevinci içerisinde olduklarını söyledi. 

23 Nisan 1920 tarihinde TBMM’nin açılışı ile ecdadın, Türkiye’nin egemenlik haklarını korumak, milletin istikbal ve istiklalini tekrar tesis etmek amacıyla canı pahasına girişmiş olduğu mücadelenin zaferle neticelendiğine dikkat çeken Bozdağ, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte "Büyük Türkiye" hedefinin yeni bir yola girdiğini, Meclis’in varlığının, milletin bekasını ve milli iradenin hakimiyetini ifade ettiğine vurgu yaptı.

TBMM’nin, ülkemizin muasır medeniyetlerle bütünleşmesi, gelişmiş demokrasi, modern hukuk sistemi, kuvvetli adalet sistemine sahip olmasının teminatı bir kurum olduğunu dile getiren Bozdağ, şunları söyledi:

"102 senelik tarihinde dönem dönem darbeler sebebiyle kapatılan ve hain FETÖ'cü darbecilerin son olarak da alçakça attıkları bombaların hedefi olan yüce Meclisimize, çatısı altında görev alan milletvekillerimiz ve milletimiz savaş uçaklarına, tanklara ve bombalara karşı meydan okuyarak bir kez daha sahip çıkmıştır, sonsuza de sahip çıkmaya devam edecektir. TBMM’nin açılış günündeki ilham, hukukun üstünlüğünü ve demokrasimizi daha da kuvvetlendirme yolunda şu anki azmimizin de adeta ilhamıdır. Meclis’in kuruluşunun 102'nci yıl dönümünde TBMM’nin kurucusu ve ilk başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, kuruluşundan bugüne kadar TBMM çatısı altında görev alarak ebediyete irtihal eden bütün milletvekillerini, bütün şehitlerimizi dua, minnet ve rahmetle yad ediyorum.”

“Milletimiz, tarihe geçmiştir”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Vedat Bilgin, milli hakimiyet ve milli mücadeleye dikkat çektiği mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Biz Türkler, Meclis liderliğinde millî mücadelesini, millî hâkimiyet anlayışıyla gerçekleştirerek tarihe geçtik. 102 senedir demokrasimizin koruyucusu olan Gazi Meclisimizin yıl dönümünü kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını rahmetle anıyorum.”

Sosyal medyadan mesaj paylaşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bağımsızlığımızın sembolü Gazi Meclisi’mizin açılışının 102. yıl dönümünde, kurucu ruhu ile filizlenen bugünü bütün çocuklara hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum.” açıklamasını yaptı.

'Milleti, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, günün önemi vesilesiyle bir mesaj yayınladı ve milli iradenin tecelligahı olan Meclis’in, 102'nci yıl dönümünü ve dünya genelindeki tek çocuk bayramı olarak bilinen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını aktardı.

"Türkiye için yüreği çarpan herkesi ve tabii ki bu bayramın ithaf edildiği çocuklarımızı, dirlik ve birlik içinde, mutluluk ve huzurla nice bayramlarda buluşturmasını Allah’tan niyaz ediyorum." dileklerini ileten Şentop, mesajında şunları söyledi:

"Milletimizin istiklaline ve mevcudiyetine kastedildiği bir süreçte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Amasya Genelgesi’nde zikretmiş olduğu 'milleti yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' sözleri çerçevesinde, ulusumuz Meclisini kurmuş ve kaderini tayinde iradesini bu Meclis yoluyla hakim kılmıştır. TBMM'nin teşekkülü ile beraber yeni devletin temelinin milletin egemenliği olduğu tüm dünyaya ilan edilmiştir. 23 Nisan 1920’den sonra, yurdumuzun birçok yeri ve o günkü başkentimiz İstanbul işgal altındayken, emperyalist odaklar ve onların uşakları tarafından milletimize dönük tarihinin en ağır saldırısı düzenlenirken dahi Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları, milletin iradesini en yüce unsur olarak görerek Meclisimizin açılışını yaptılar."

Şentop, savaş ve işgal şartlarında kargaşanın hüküm sürdüğü bir iklimde, milletin iradesini hakim kılmak adına her ilde temsili Meclisin kurulmasının, takdire şayan olduğuna dikkat çekti.

İlk Meclisin vatansever ve kahraman milletvekillerinin, hem Meclis'te hem de cephede görev ifa ettiğine vurgu yapan Şentop, "Tarihte bir benzeri olmayan kurucu ve kurtarıcı sıfatlarına sahip Meclisimiz, aynı şekilde gazi Meclis'tir. Bu Meclis, 1876'dan bu yana devam eden milli egemenliğe dayalı yönetim ve demokrasi anlayışımızın kalesi olarak ilelebet milletimize hizmet etmeyi sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, mesajını şöyle tamamladı:

"Bu vesileyle 2’nci kez gazi sıfatını almış olan Meclisimizin, demokrasimizin kalesi olmaya bundan sonra da devam edeceğinden kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Bir asrı tamamlayan yüce Meclisimizin başta ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları olmak üzere üstün hizmetlerine minnet duyduğumuz ve duyacağımız kurtuluş süreci vekillerini, daha sonra gelen dönemlerde bu Meclis'te görev alan ve vefat eden tüm vekillerimizi yad ediyorum. Meclisimizin kuruluş düsturu olarak belirlenen 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözlerine sıkı sıkıya bağlı kalacak şekilde, kararlılıkla milletin emanetine sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun."

Yorumlar (0)