Siyasiler sandık başında: Oylarını kullandı

Siyasiler Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu adına ikametgahlarının yer aldığı kentlerde oylarını kullanmaya başladı.

GÜNDEM 28.05.2023, 10:52 28.05.2023, 17:09
Siyasiler sandık başında: Oylarını kullandı

Türkiye’de ikinci tur oy verme işlemleri başladı. Siyasiler ikametgahlarının olduğu kentlerde sandık başına giderek oylarını vererek açıklamalarda bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan

İstanbul’da Saffet Çebi Ortaokulu’nda oyunu kullanan Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemiz milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Eşi Emine Erdoğan ile "3279" numaralı sandıkta oyunu kullanan Erdoğan, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Katılımın şu ana kadar rehavete ulaşmadan gerçekleşmesini rica eden Erdoğan, “İlk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz, birinci tur malum 14 Mayıs'ta gerçekleşmişti. Tabii şimdi burada partiler yok, sadece iki aday söz konusu bu iki adaya halkımız oy vereceği için. İnanıyorum çok kısa sürede oylama bitecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Ülke için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir oylama ilk defa yüzde 90'a varan bir katılımla Türkiye demokratik mücadelesini verdi ve bugün de aynı şekilde gerçekleştirecektir” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seimi ikinci turunda oy vermek için eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara'da sandığa gitti. Arjantin İlkokulu'n oyunu kullanan Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada Tüm vatandaşlarımızı sandığa davet ediyorum. Oy kullanan ve oyunun hakkını arayan bütün vatandaşlara yürekten teşekkürlerimi gönderiyorum” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda oyunu Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Anıttepe Ortaokulu’nda kullandı. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, Türk milletinin olgunluk içinde bir seçim dönemini yaşadığını belirterek, “Milletimize hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olacaktır” dedi.

Sinan Oğan

Ankara’daki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi’nde oy kullanan Sinan Oğan, seçimin Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu. Bu seçimin istikrarı getireceğini, ülke ve milletin hayrına olacağını ümit ettiğini belirten Oğan, “Bu seçim sanırım diğer seçimlerden farklı olarak linç kültürünün demokrasimiz için ne kadar tehlikeli olduğunun görülmesi açısından da diğer seçimlerden farklı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile birlikte Ankara Çankaya Yaşamkent Mahallesi'ndeki Şener Çakmak Anadolu Lisesi’ne geldi. 4617 numaralı sandıkta oy kullanan İnce, şu anda seçim devam ederken siyasi bir açıklama yapmasının doğru olmadığını belirterek “Memleketimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Cumhuriyetimiz, tarihimiz boyunca ilk kez farklı seçim yaşıyoruz” diyen İnce, “İki turlu seçime alışacağız artık, bu sistem devam ederse eğer” ifadelerini kullandı. Kimin artısı kimin nerede eksileri olduğunu anlatacağını söyleyen İnce, birkaç gün sonra basın toplantısı yapacağını duyurdu.

Bekir Bozdağ

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması adına ilk oy kullanan siyasi isimlerden bir tanesi Bekir Bozdağ oldu. TAD Rasime Polat İlkokulunda oyunu veren Bozdağ’a AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül eşlik etti.

Süleyman Soylu

Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu adına Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki Dobruca Ortaokulu'na eşi Hamdiye Soylu ile beraber gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1003 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Ali Öztunç

Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci turunda oyunu memleketi Kahramanmaraş’ta kullanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, sandık görevlilerine kolaylık diledi.

Çiğdem Kılıçgün

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu kapsamında oyunu Sultangazi'deki Gazi İlkokulu'nda kullanan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar’a bazı partililer eşlik etti.

Meral Akşener

Oyunu Üsküdar Beylerbeyi'nde yer alan Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Hepimiz adına özellikle gençlerimizin güzel günler görebilmesi için çok önemli bir seçimde oylarımızı verdik. Allah inşallah kalbimizdekini nasip eder" dedi.

Murat Kurum

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde İstanbul’da bulunan TEB Ataşehir Ortaokulu’na giden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eşi Şengül Kurum ile oyunu 2040 numaralı sandıkta kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oy verme işlemi için Antalya’nın ilçesi Alanya’ya . Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesindeki Türkler Mahallesindeki Ayşen-Cengiz Urfalıoğlu İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Ali Babacan

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur kapsamında Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'na giden Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, 4572 numaralı sandıkta oyunu verdi.

Oy verme işleminin sonrasında açıklama yapan Babacan şu ifadelerde bulundu: "Ümit ediyorum seçimler Türkiye adına demokrasinin daha da ileri bir konuma ulaşmasına vesile olur."

Yorumlar (0)