Siyasetçiler, Necmettin Erbakan'ı anma programına katıldı

Başkent Ankara'da Saadet Partisi tarafından, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ı anma programı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 27.02.2021, 22:19
Siyasetçiler, Necmettin Erbakan'ı anma programına katıldı

Saadet Partisi tarafından bugün Necmettin Erbakan'ın 10. ölüm yıl dönümünü vesilesiyle başkent Ankara'da bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

Yapılan etkinlik, salgın şartları sebebi ile sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Siyasetçiler katıldı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen programa çok sayıda isim katıldı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Nuri Okutan
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal
BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş
İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand

Karamollaoğlu: Şimdi herkes 'Milli Görüşçü' olmuş

Merhum Necmettin Erbakan ile ilgili bir videonun gösteriminin de yapıldığı törende ilk sözü Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu aldı. Ardından etkinliğe katılan partilerin genel başkanları ve parti temsilcileri de konuşma gerçekleştirdi. 

Karamollaoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Necmettin Erbakan vefat ettiğinde partimizin genel başkanıydı. Şimdi herkes Milli Görüşçü olmuş. Milli Görüşçü olmanın, Sayın Erbakan’ın yolundan gitmenin, onun çizgisini izlemenin tek bir ölçüsü vardır; o da Saadet Partili olmaktır.

Erbakan Hocamız, ayağında ayakkabı olmadan bir dilim ekmek için çöp arabasının arkasından koşmak durumunda kalan bir çocuk için gözyaşı döktü. Şimdi bizler de karnına bir lokma yemek girmesi için akşam pazar yerlerinde kalan artıkları toplayan vatandaşların hakkını arıyoruz.

27 Şubat 2011 tarihinde milyonlar kişinin duaları ile ahirete uğurladığı merhum Erbakan Hocamızı rahmet, özlem ve minnetle anıyorum."

Erdoğan: Hocamızın hayalini gerçeğe dönüştürdük

Diğer yandan, düzenlenen programa mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"'Yaşanabilir Türkiye' konusu altında gerçekleştirilecek etkinliklerin merhum Erbakan Hocamızın kişiliğini, dava aşkını, fikriyatını, ümmet bilincini, millete ve ülkeye hizmet sevdasını anlama noktasında hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Merhum Erbakan Hocamız, 84 yıllık ömrüne diplomasiden bilime, siyasetten kalkınmaya uzanan geniş bir yelpazede birçok başarıyı, hizmet ve eseri sığdırmış, müstesna bir kişiydi. 86 yıllık mahzunluğun sonrasında Ayasofya’yı tekrar ibadete açarak, Sultan Fatih’in vasiyetini yerine getirmenin yanında, merhum Erbakan Hocamızın en büyük hayalini de gerçekleştirmiş olduk. Ülkemizi, Erbakan Hocamızın da uğruna tüm hayatını adadığı hedefleriyle buluşturana kadar durmayacak, 2053 vizyonu ve 94 ruhuyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz."



Yorumlar (0)