Sivas Kongresi’nin 102. yıl dönümü kutlanıyor

Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

GÜNDEM 04.09.2021, 14:02
Sivas Kongresi’nin 102. yıl dönümü kutlanıyor

Şentop ve beraberindeki isimler, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunarak birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.

Meclis Başkanı Şentop, Sivas'ta

Düzenlenen törene, Türk Tarih Kurumu Başkanı Birol Çetin, Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas milletvekilleri ve protokol üyeleri katıldı.

Çelenk sunma töreninden sonra Şentop ve beraberindekiler, Sivas Kongresi'nin temsili canlandırması amacıyla Atatürk ve Kongre Müzesi'ne geçti.

Tarihi salondaki sıraya oturan Şentop, tiyatro oyuncularının Sivas Kongresi'nin temsili canlandırılmasını seyretti.

Şentop oyunun ardından, Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçısı Abdülsamet Sünbül ve öteki oyuncuları kutladı.

Sivas Valisi Salih Ayhan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, parti milletvekilleri ve diğer yetkililer de tarihi salona gelerek canlandırmayı takip etti.

Şentop ve beraberindeki isimler, ardından Sivas Kongresi'nin gerçekleştirildiği Atatürk ve Kongre Müzesi balkonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

F-16 uçakları gösteri uçuşu düzenledi

Türk Hava Kuvvetlerinin 3 F-16 uçağı da Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü vesilesiyle şehir semalarında gösteri uçuşu düzenledi.

Sivas semalarındaki muharip uçakların gösterisini takip etmek isteyen vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı, Millet Bahçesi, Osman Seçilmiş Parkı ve etrafında bir araya geldi.

Alkışlar eşliğinde gösteriyi izleyen vatandaşlardan bazıları gösteriyi cep telefonu kameralarıyla kaydetti.

Yorumlar (0)