Şırnak’ta PKK-FETÖ operasyonu: 35 gözaltı

Şırnak’ta PKK/KCK ile FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik operasyon yapıldı. Düzenlenen operasyonlarda 35 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

GÜNDEM 17.02.2020, 12:25
Şırnak’ta PKK-FETÖ operasyonu: 35 gözaltı

Şırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından PKK/KCK ile FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik operasyon gerçekleştirildiği bildirildi.

Şırnak Valiliğinin açıklamasında şu bilgiler verildi:

"Terörle mücadele kapsamında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünün 10-16 Şubat 2020 tarihleri arasında Şırnak merkezi ve ilçelerinde PKK/KCK ile FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonlar sonucunda toplam 35 zanlı yakalanarak gözaltına alınmıştır. 9 zanlının gözaltı işlemleri sürmektedir. 21 zanlı adli makamlar tarafından salıverilmiştir. 2 zanlı ilgili il ve birimlerine teslim edilmiş, 3 zanlı ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Bilgilendirme ve önleyici faaliyetler sonucunda ikna edilerek teslim olan PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında ise gözaltına alınan bölücü terör örgütü PKK mensubu 2 zanlıdan biri ilgili il ve birime teslim edilmiş, diğer zanlı ise çıkarıldığı adli makam tarafından tutuklanmıştır. Terörle mücadele kapsamında operasyonlar kararlılıkla sürecektir."

Yorumlar (0)