Şırnak’ta etkisiz hale getirilen teröristin “turuncu” kategoride arandığı ortaya çıktı 

Eren-13 Operasyonu kapsamında 24 Ağustos 2021’de Şırnak’ta etkisiz hale getirilen teröristin, “turuncu” kategoride arandığı ve buluna 1 milyon TL ödül verileceği bildirildiği tespit edildi. 

GÜNDEM 14.09.2021, 11:44
Şırnak’ta etkisiz hale getirilen teröristin “turuncu” kategoride arandığı ortaya çıktı 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından organize edilen “Eren-13 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Bingöl Operasyonu” kapsamında, Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca Gabar Dağı bölgesinde 24 Ağustos 2021 tarihinde bir operasyon düzenlenmişti. Bu operasyonda, 3 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı. 

“Turuncu” terörist etkisiz hale getirildi 

Sözde Botan Eyaleti ve Gabar bölgesi sorumlusu olan “Diljin Mariya Dersim” kod adlı Saniye Toprak da bu operasyonda etkisiz hale getirilen 3 terörist arasındaydı. “Terörden Arananlar Listesi” içinde, “turuncu” kategoride bulunduğu tespit edilen ve bulan kişiye 1 milyon liralık ödül verileceği açıklanan teröristin Siirt Eruh doğumlu olduğu açıklandı. 



Onlarca TSK personelini şehit etmişti 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Saniye Toprak, 15 Mayıs 2017’de, Şırnak Merkez Namazdağ Üs Bölgesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu 3 uzman çavuşun şehit olduğu silahlı saldırı olayının talimatını veren kişiydi. 

Toprak, Siirt Eruh Ormanardı köyünde 30 Mart 2018 tarihinde 1 jandarma uzman çavuş ve 6 güvenlik korucusunun şehit düştüğü; 6 jandarma personeli ve 7 güvenlik korucusunun da yaralandığı yol yapım çalışmasının emniyetini sağlayan birime yapılan silahlı saldırıya da katılmıştı.  

11 Kasım 2018 tarihinde Şırnak’ın Görmeç köyü kırsalında 2 jandarma uzman çavuşun şehit düştüğü el yapımı patlayıcılı saldırı olayının talimatının da Toprak tarafından verildiği belirlendi. 

Yorumlar (0)