Şırnaklı çocukların Anıtkabir hayali gerçek oldu

10 Kasım'da Anıtkabir’e gidemeyen ve okullarında, Anıtkabir - Atatürk anma programı düzenleyen Şırnaklı bir grup öğrencinin hayali gerçek oldu ve öğrenciler Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirdi.

GÜNDEM 22.11.2021, 17:30 23.11.2021, 15:59
Şırnaklı çocukların Anıtkabir hayali gerçek oldu

10 Kasım'da Anıtkabir’e gidemeyen Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki öğrenciler, düzenledikleri temsili bir Anıtkabir programı ile gündem olmuştu.

Şırnaklı öğrenciler Anıtkabir’de

Beytuşşebap Atatürk Ortaokulu’nda 8'inci sınıfta eğitim gören öğrencilerin, sembolik olarak hazırladıkları Atatürk anıtına çiçek bırakmaları objektiflere yansımıştı. Bu görüntülerin gündem olmasından sonra, İlçe Kaymakamı Hasan Uğuz, Şırnaklı öğrencilerin bu çabasına kayıtsız kalmayarak öğrencileri Ankara’ya yolladı ve çocukların Anıtkabir hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Atatürk anıtına çiçek bıraktılar

Düzenlenen gezi çerçevesinde öğrenciler, Anıtkabir’e düzenledikleri ziyarette Atatürk’ün anıtına karanfil bıraktı. Başkent Ankara’ya gönderilen öğrencilerin, turistik ve tarihi yerleri iki gün boyunca gezdiği aktarıldı.

“Çok güzel bir duygu”

Gölbaşı, Ankara Kalesi ve Anıtkabir’in dışında oyun merkezleri gibi yerleri de gezen öğrencilerin mutlu oldukları görülürken, öğrencilerden biri olan Kardelen Ulaş, geziyle ilgili hislerini anlattı. Ulaş, "Çok güzel bir duygu, bu duyguyu herkes yaşamak ister. Kaymakamımız Hasan Uğuz buraya gönderdi bizi. Daha önce çiçeklerimizi masaya bırakmıştık, bugün Atatürk’ün anıtına bıraktık." sözlerini kullandı.

“Gelmeyi çok istiyorduk”

Avinar Ataman adlı öğrenci de Ankara’ya gelmeyi çok istediklerini belirtti ve "Gelmeyi istiyorduk, geleceğimizi hiç bilmiyorduk. Bugün Ankara’dayız. Arkadaşlarımızın da bizim gibi buraya gelmesini istiyorum. Çok büyük, hayran kaldım." şeklinde konuştu.

Emine Ceren adlı öğrenci, "Çok iyi ve güzel bir gezi yaptık. Hemen hemen her yeri gezdik, yarın da gezeceğiz. Buraya bizi gönderen kaymakamımıza teşekkür ederim." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)