Şırnak'ta terör mağduru aileler kura ile yeni konutlarına kavuştu

Şırnak'ta terör mağduru olan 929 aile yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

GÜNDEM 08.10.2020, 22:32
Şırnak'ta terör mağduru aileler kura ile yeni konutlarına kavuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından terör mağdurları için Şırnak’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı biten konutların kura çekimi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

Korona tedbirleri dahilinde hak sahipleri kura çekimine katılmadı, mahalle muhtarı, azalar ve emniyet personelinin katıldığı kura çekimi kamera ile kayda geçti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Cengiz Eren, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, sokağa çıkma yasağının olduğu zamanda terör olaylarından dolayı evleri zarar gören, yıkılan vatandaşlar için TOKİ’nin yaptığı konutların noter huzurunda kura çekiminin gerçekleştirildiği kaydedildi.

‘’Hayırlı olmasını temenni ediyoruz’’

Vatandaşların mağdur olmaması amacıyla bu süreçte hem Valilik hem de Bakanlığın yoğun bir çaba gösterdiğini kaydeden Eren, Cumhuriyet Mahallesi 4. Bölge 2. Etapta yapımı biten 984 konutun 929’unu vatandaşlara kura yöntemiyle teslim edileceğini söyledi.

5 bin 716 konut hazır bir şekilde bekliyor

Yapılan kurayla 5 bin 30 konutun tesliminin bitmiş olacağını açıklayan Eren, 5 bin 716 konutun ise yapıldığı ve hazır bir şekilde beklediğini kaydetti.

Eren bu konutlara ilişkin de, etap dışında kalan vatandaşlara bir aksilik çıkmaz ise ekim ayı içinde teslim etmenin hedeflendiği bilgisini paylaştı.

Yorumlar (0)