Şırnak'ta kış etkisi: Kar kalınlığı 5 metreyi aştı

Şırnak ilinin Beytüşşebap ilçesinde 4 ailenin yaşadığı bir yaylaya giden yolu açabilmek için ekipler gece gündüz çalışıyor.

GÜNDEM 28.02.2022, 10:20 28.02.2022, 17:28
Şırnak'ta kış etkisi: Kar kalınlığı 5 metreyi aştı

Ülke genelinde havalar soğumaya başlarken Şırnak ilinde de kış etkisini hissettirmeye devam ediyor. Şehrin Beytüşşebap içesinde yer alan Yeşilöz köyü Faraşin Yaylası’nda bulunan 4 ailenin kurtarılabilmesi için ekipler gece gündüz çalışıyor. Hakkari, Şırnak ve Van ilinin ortasında kalan bölge özellikle yaz ve ilkbahar aylarında ziyaretçi çekiyor. Ancak bölgede yaşayan 4 aile kış aylarında da burada kalmaya devam ediyor.

Metrelerce yükseldi

Kar kalınlığının 5 metreye kadar çıkabildiği bölgede ekipler 15 günde bir ulaşımın sağlanabilmesi amacıyla yolları açıyor. Uzun bir süredir kapalı olan yolu açabilmek için uğraş veren ekipler yoğun kar yağışı ve metrelerce yükselen kar nedeniyle oldukça yavaş ilerlemek zorunda kalıyor.

“5 günde ancak ulaşıma açacağız”

Yolun açılması için çalışmalarda bulunan dozer operatörü İrfan Cin şu açıklamalarda bulundu:

“Bu bölgede 4 aile yaşıyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yolu açamadık. Kar kalınlığı bölgedeki olumsuz koşullar ve kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde 5 metreye kadar çıkabiliyor. Dozerlerimiz ile birlikte yolu açmaya çalışıyoruz. 5 gün içinde yolu ulaşıma açmayı düşünüyorum.”

Yorumlar (0)