Şirin Payzın’dan Almanya Dışişleri’ne “Kavala” azarı

Geçmişte yaşanan Gezi Parkı olaylarında yaşanan dava içerisinde hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Osman Kavala adına, tepkisiz bir Almanya olduğunu söyleyen Şirin Payzın, konuyla ilgili yetersiz ilgiyle alakalı yönetime baskı oluşturulmasını istedi.

GÜNDEM 26.04.2022, 12:49
Şirin Payzın’dan Almanya Dışişleri’ne “Kavala” azarı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce gerçekleştirilen dün görülen davada 17 davalı geçmişte yaşanan Gezi Parkı eylemleriyle alakalı olarak ana davada muhakeme bitirildi.

Gerçekleşen yargılamada yapılan duruşmada baş davalılarından birisi olan Osman Kavala'nın için alacağı cezası da netleşti. Ceza heyeti tarafından verilen kararda, Osman Kavala adına ağırlaştırılmış müddetsiz hapis cezasına çarptırıldı.

CHP'ye olan samimiyeti ile bilinen gazeteci Şirin Payzın mahkemede verilen kararla alakalı olarak daha sonrasında Almanya'nın konuyla ilgili yetersiz olduğuna dair tepki verdi.

Yapılan haber yetersiz geldi, azarladı

Davanın sonuçlanmasından sonra Alman medya ajansı Deutsche Welle’nin yayınladığı habere tepki gösterdi. Verilen haberde Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock'ın "Kavala davasında verilen karara şiddetli tepki" haberine yorumda bulunan Şirin Payzın, bu verilen tepkinin çok düşük ve yetersiz geldiğini söyleyerek Alman Dışişleri Bakanı'na tepki gösterdi.

"Tepki sadece lafla olmaz"

Verdiği tepki içerisinde Ukrayna-Rusya arasında yaşanan savaşta Türkiye'den destek beklendiğini söyleyen Şirin Payzın, sosyal medya platformu üzerinde ki hesabı aracılığıyla yapılan haberi cevaplayarak "Hadi gidin şuradan ... Ankara’ya koştura koştura gelip hemen Ukrayna adına sıraya geçtiniz... Tepki verecekseniz bu sadece lafla olmamalı ... Verilen bu kararda 5 hâkimin kararı olmadı … Sert bir tepki verebiliyorsan eğer kaynağına bakacaksın ..." dedi.

Yorumlar (0)