Sınırda koronavirüse karşı termal kamera önlemi!

İran'da koronavirüs salgınının hızla yayılması nedeniyle Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Sınır Kapısı'nda önlemler alınmaya başlandı. Sınır kapısında sağlık çalışanları görevlendirilirken, gümrük içinde termal kamera kuruldu.

GÜNDEM 24.02.2020, 09:25 24.02.2020, 09:58
Sınırda koronavirüse karşı termal kamera önlemi!

Çin'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 594'e ulaştı. Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 150 kişi hayatını kaybetti, 409 yeni vaka tespit edildi.

İran'da da koronavirüs salgını hızla yayılmaya başladı. Ülkede son olarak vaka sayısı 43'e yükselirken, ölü sayısı da 8'e ulaştı. Bu nedenle Türkiye-İran sınırında yoğun önlemler alınmaya başlandı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla 81 ilde bulunan valilikler, İl Emniyet müdürlükleri, İl Göç müdürlükleri, İl Jandarma komutanlıkları ile hudut sınır kapılarına yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınması gereken önlemlere ilişkin genelge gönderildi. Bu nedenle Gürbulak Sınır Kapısı'nda da salgına karşı yoğun önlemler alındı.

İranlıların ve diğer yabancıların söz konusu sınır kapısından Türkiye'ye girişine dün saat 17.00 itibarıyla izin verilmedi. Türkiye'den İran'a yapılan geçişler ise kontrollü olarak sürüyor.

İran üzerinden Türkiye'ye giriş yapacak Türk vatandaşları için ise sınır kapısında yoğun tedbirler alındı. 

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sınır kapısında doktor ve hemşirelerden meydana gelen bir grup sağlık çalışanı görevlendirilirken, gümrük içine de termal kamera kuruldu.

Termal kamera ve sağlık görevlileri tarafından yapılan kontrollerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) şüphesi görülmesi durumunda belirtileri taşıyan vatandaşların ambulanslarla bölgede bulunan hastanelere gönderileceği bildirildi. 

Yorumlar (0)