Sınır ötesinde 988 terörist imha edildi

Milli Savunma Bakanı Akar, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonlarına ilişkin son durumu paylaştı.

GÜNDEM 08.05.2021, 12:27 09.05.2021, 21:31
Sınır ötesinde 988 terörist imha edildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada önemli bilgiler paylaştı.

Akar'ın ziyaretine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da katıldı. Burada incelemeler yapan Akar, yürütülen faaliyetler ile ilgili Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan'dan bilgi aldı.

Bakan Akar, terörle mücadele içerisinde 1 Ocak'tan bu yana düzenlenen sınır ötesi operasyonlarında toplam 988 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İkiyaka’dan beri artan şiddet ve tempoda devam

İftarda bordo berelilerle yapan Akar, yemek sonrasında, bordo berelilerle iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yoğun bir dönemden geçtiğini vurgulayan Akar, 24 Temmuz 2015 tarihinde İkiyaka Dağları'nda başlayarak başarıyla gerçekleştirilen operasyonların 6 yıldır artan şiddet ve tempoda sürdüğünün bilgisini verdi.

Akar, TSK'nın, tüm terör örgütlerine olduğu gibi her türlü tehdit ve tehlikeye karşı da ülkenin birlik ve bütünlüğü için her şeyi yaptığını ve buna devam ettiğini bildirdi. 

Mücadelenin, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılık ile sürdürüleceğini ifade eden Akar, kimsenin bundan şüphe etmemesini istedi.

988 terörist etkisiz

Terör örgütünün yuvalandığı Avaşin-Basyan ve Metina'da 23 Nisan'dan itibaren Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonlarının başlatıldığını anımsatan Akar, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 1 Ocak 2021'den bu yana toplam 988 teröristin etkisiz kılındığını bildirdi. 

Akar, bu sonucun hiçbir şekilde durmak, yavaşlamak anlamına gelmeyeceğini ve devam edeceğini söyledi.

“Kırkayak gibiler”

Teröristlerin kırkayağa benzediğini, kesilip vuruldukça yeniden filizlenmeye çalıştıklarını belirten Akar, buna fırsat vermeyeceklerini ve teröristleri gördükleri yerde başlarını ezeceklerini ifade etti.

“Yunanistan gerilimi artırıyor”

Akar, Türkiye'nin bir yandan sınır ötesinde teröristle mücadelesine devam ederken diğer yandan Ege, Akdeniz ve Kıbrıs'ta hem kendinin hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) hakkını korumak için gece gündüz gayret gösterdiğini vurguladı.

Yunanistan ile devam eden sorunların çözümünde diyaloga işaret eden Akar ve bundan başka bir yol tanımadıklarını vurguladı Akar.

Bununla beraber Yunanistan'ın tahrik edici ve provokatif hareketlerle gerilimi artırdığını söyleyen Akar, bu tavrın yanlış olduğunu, Yunanistan'ın bu yöntemle bir sonuç alamayacağını anlaması gerektiğini söyledi.

Akar, Yunanistan ile önce istişari sonra ayrıştırma görüşmelerinin başlamış olduğunu hatırlatarak Türkiye'de güven ve bunu pekiştiren önlemler içinde toplantı yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Kıbrıs'ta egemen ve eşit 2 devlet

Bakan Akar, Kıbrıs'ın haklı davasının dün gibi bugün de destekleyeceklerini vurgulayarak yıllardır yapılan müzakerelerin sonunda bir yere varılamadığını ve varılmayacağının da belli olduğunu söyledi.

Kıbrıs'ta egemen ve eşit bağımsız 2 devletin huzur içinde yan yana yaşamasının yollarını aranması gerektiğini söyleyen Akar, Cenevre'deki toplantıda bu düşüncelerini karşı tarafla da paylaştığını ifade etti.

“Libya’da ilk günkü heyecanla devam ediyoruz”

Libya ile Türkiye arasındaki bağın 500 yıl öncesine kadar dayandığını vurgulayan Akar, Libya'nın haklı davasında onlara desteği sürdüreceklerini söyledi.

Akar, Türkiye ile Libya arasındaki mutabakatlara değinerek başta Yunanistan olmak üzere bazı ülkelerin, bu anlaşmalardan ötürü Libya hükümetine karşı kışkırtma girişimlerinde bulunduğunu ifade etti.

Libya'da hafta başında gerçekleştirdikleri toplantıyı hatırlatan Akar, daha önce anlaşmaya varılan tüm konularda mutabık olunduğunu ve Türkiye'nin Libya'daki çalışmalarının ilk günkü heyecan ve canlılıkla devam ettiğini vurguladı.

“Mısır’la ilişkiler gelişiyor”

Akar, Türkiye'nin bütün komşularıyla iyi ilişkilerini geliştirme gayretin gösterdiğini belirterek Mısır’la ilişkilerin gelişmekte olduğunu söyledi

Türkiye’nin Mısır’la gelişen ilişkilerinin dosta güven verirken bazılarını da korkuttuğunu söyleyerek “Mısır halkıyla birbirimizden ayrılamayız. Bazı nedenlerden dolayı ilişkilerimizde duraklama meydana gelmiş olabilir ama bunun kısa bir sürede geçip kardeşliğimizin, dostluğumuzun çok üst seviyelere yeniden geleceğine bütün kalbimle inanıyorum.” dedi.

“Kardeş Azerbaycan’a her türlü destek verildi”

Azerbaycan'ın Türkiye'nin kardeşi olduğunu söyleyen Akar, 30 yıldır işgal altında olan Azerbaycan’ın öz topraklarının kurtarılmasında Türkiye'nin ve TSK'nın her türlü desteğinin

Azerbaycan’a verildiğini bildirdi.

Deniz Kuvvetleri rekor kırdı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele içinde, istihbari bilgilere göre gerekli işlemlerin yapıldığını belirten Akar, bu konuda hiçbir tavizin olmadığını söyledi.

Akar, FETÖ'den temizlendikçe TSK'nın güçlendiğini, bunun da operasyon ve tatbikat sayılarına olumlu yansımasından bahsederek Deniz Kuvvetleri’nin geçen yıl deniz seyir saatinde bütün zamanların rekorunu kırdığını söyledi.

Akar, arama-araştırma gemilerinin takviyesi, Libya görevleri, Karadeniz, Ege ve Akdeniz'deki çalışmaların hepsinin düşünüldüğünde bütün zamanların yıllık deniz seyir saatini aşıldığını ifade etti.

Korona mücadelesinde TSK ilk sırada

Koronavirüs salgını ile mücadelede maske, mesafe ve hijyen kurallarına katı şekilde uyulması konusunda gerekli özenin gösterilmesini isteyen Akar, virüsle mücadeledeki sonuçlara göre

TSK'nın diğer ülke orduları arasında ilk sırada yer aldığı bilgisini paylaştı.

Özel kuvvetler personelinden beklenti yüksek

Özel Kuvvetler Komutanlığının, TSK içinde, Türk milletinin gönlünde ve kafasında özel bir yerde bulunduğunu söyleyen Akar, bu sevgiye göre sorumluluklarının da fazla olduğunu bildirdi. 

Akar, bordo berelilere karşı beklentilerinin yüksek olduğuna değinerek personelden elinden gelen gayreti yansıtmasını istedi.

Bakan Akar, girilemez denilen İkiyaka Dağları’na, 24 Temmuz 2015'te ilk girenlerin bordo bereliler olduğunu hatırlatarak Akar orada yakalanan ivmeyle bugünlere gelindiğine işaret etti.

Akar, Mehmetçik'e başarı dileyip tüm personelin gelecek Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Yorumlar (0)